Medicii au semnat externarea lui Năstase. Condamnatul a fost transferat la închisoarea Rahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase a fost transferat la Penitenciarul Jilava
Adrian Năstase a fost transferat la Penitenciarul Jilava

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, a fost transferat marţi seară, la Penitenciarul Rahova, urmând să fie internat în spitalul închisorii.

UPDATE 00:05 Fostul premier a fost internat la Terapie Intensivă alături de un alt condamnat.

UPDATE 22:40 Ambulanța în care era transportat Adrian Năstase a ajuns la Penitenciarul Rahova.  El urmează să fie internat la spitalul închisorii. Maşina a fost însoţită până la poarta penitenciarului de un autoturism în care se afla fiul cel mare al fostului premier, Andrei Năstase.

UPDATE 22.24 Adrian Năstase a fost urcat în ambulanţa care îl va duce la Penitenciarul Rahova.  În ambulanţă se mai află un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), un asistent şi poliţişti.
Năstase a părut că schimbă câteva cuvinte cu cei din ambulanţă.

UPDATE 21.47 Năstase va sta la Penitenciarul Rahova în aceeaşi celulă cu un judecător, un poliţist şi un funcţionar public, potrivit unor surse citate de România TV.

Vezi aici mai multe imagini

Adrian Năstase transferat la Penitenciarul Rahova

UPDATE 21.10  La ora transmiterii acestei ştiri, Adrian Năstase are o discuţie cu medicul de la Penitenciarul Rahova, fiindu-i puse întrebări medicale, pentru completarea fişei de arest.  Măsurile de securitate în vederea externării fostului premier sunt foarte stricte. Printre altele, s-a interzis accesul pe rampa spre Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU), iar la personalul de securitate al spitalului s-au adăugat forţe de ordine în civil. La ieşirea din spital s-au adunat şi peste 20 de pacienţi ai spitalului, curioşi să-l vadă pe Năstase.

UPDATE 21.00 Toţi medicii au semnat pentru ca Adrian Năstase să fie externat. Astfel, el va merge către Penitenciarul Rahova. Astfel, au fost îndeplinite toate proceduri. El va fi transportat cu o maşină de tip salvare, dar care va avea elemente de siguranţă suplimentare.

UPDATE 19.53 Pentru externare sunt necesare trei avize medicale: de la medicii de la terapie intensivă, de la cardiolog şi de la chirurg, acesta din urmă fiind deja eliberat, au mai spus surse citate de Mediafax. După externare, fostul premier ar urma să fie transportat la Spitalul Penitenciar Rahova, dotat corespunzător.

UPDATE 19.30 Poliţiştii au nevoie de semnătura medicului Şerban Brădişteanu pentru a-l externa pe Năstase. Brădişteanu, de la Spitalul Floreasca, a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA, sub acuzaţia de favorizarea infractorului.

Poliţiştii aşteaptă avizul medicilor pentru externare. Se pare că urmează ca Adrian Năstase să fie externat la 19.30 în câteva minute de la transmiterea acestei ştiri. El ar urma să fie condus la Penitenciarul Rahova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite