Poliţiştii români au plecat să “facă legea” în Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cererea Franţei, Guvernul român a trimis, azi dimineaţă, zece ofiţeri români.

Poliţiştii detaşaţi sunt specialişti în combatearea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată. Ei se vor alătura colegilor lor care îşi desfăşoară deja activitatea la Paris. Potrivit  agenţiei AFP, “dintre cei paisprezece poliţişti români, şapte vor fi detaşaţi la Prefectura din Paris, unul va merge la Direcţia de poliţie judiciară specializată pe trafic de persoane, unul va merge la Jandarmeria franceză şi se va ocupa de mica infracţionalitate, iar restul vor fi detaşaţi în Ile-de-France şi în regiunea lyoneză, în funcţie de nevoi”.
Ofiţerii români vor sta pe teritoriul francez cel puţin trei luni, apoi contractul se poate prelungi pentru o perioadă similară.
Date contradictorii
 Delegaţia este însoţită în Franţa de chestorul Marian Tutilescu, şeful departamenrului Schengen din cadrul Ministerului de Interne. Oficialul român se va întâlni cu prefectul Poliţiai din Paris, Michel Gaudin precum şi cu reprezentanţii din conducerea Poliţiei şi Jandarmeriei Naţionale Franceze, pentru a discuta despre neconcordanţele dintre datele date publicităţii despre infractorii români. Tutilescu a declarat agenţiei AFP că “Cifrele şi datele noastre, privind importanţa infracţiunilor comise de cetăţenii români, diferă de cele făcute publice de autorităţile franceze. Va trebui să stabilim împreună un sistem clar şi unitar, pentru a măsura această evoluţie şi pentru a lua măsurile corespunzătoare”. Şeful Departamentului Schengen a mai precizat că, potrivit datelor deţinute de autorităţile române, criminalitatea română în Franţa se carcaterizează, în special, prin traficul de fiinţe umane şi mica infracţionalitate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite