Poliţiştii pot să protesteze în timpul liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veşti proaste pentru infractorii care au crezut că, de luni, pot să facă ce vor, pentru că poliţia nu va interveni: conducerea Poliţiei Române le-a transmis angajaţilor că sunt obligaţi să se sesizeze şi să intervină cu promptitudine la orice încălcare a legii.

După ce Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalulu Contractual (SNPPC) a anunţat că, începând de luni, ca formă de protest, poliţiştii nu vor mai da amenzi, nu vor mai dirija circulaţia şi nu vor mai interveni decât în cazuri de urgenţă anunţate prin 112, conducerea acestei structuri a remis un comunicat, prin care aminteşte angajaţilor că „serviciul poliţienesc are caracter permanent şi obligatoriu, iar poliţistului îi este interzis să declare sau să participe la greve”.

Poliţiştii vor răspunde la orice solicitare
Mai mult, potrivit unui comunicat, remis,joi, ziarului „Adevărul”, de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, care citeazălegislaţia care reglementează activitatea poliţistului, acesta „ are datoria de a răspunde la orice solicitare privind exercitarea profesiei, să se sesizeze despre orice încălcare a legii, având obligaţia să intervină cu promptitudine pentru soluţionarea acesteia, în conformitate cu prerogativele specifice funcţiei publice pe care o deţine”. Iar, conform aceluiaşi document, „poliţiştii îşi pot exprima nemulţumirile, în timpul liber, conform  prevederilor legale în vigoare”.

Şefii din poliţie vor să discute cu sindicatele
Conducerea poliţiei le tansmite sindicatelor că este deschisă la orice formă de dialog şi analiză, pentru a găsi cele mai bune soluţii în rezolvarea problemelor poliţiştilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite