Poliţiştii au „spart” greva?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul General al Poliţiei Române anunţă că angajaţii instituţiei îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale.

Potrivit unui comunicat remis de către IGPR ziarului „Adevărul”,  "efectivele poliţiei sunt în teren şi îşi execută îndatoririle conform prevederilor legale, potrivit planificărilor zilnice".  "Până în prezent nu au fost semnalate probleme deosebite şi nici nu există probleme în trafic", se mai arată în documentul oficial.

Sindicatele din poliţiei anunţau, săptămâna trecută, că începând de azi, poliţiştii vor veni la serviciu, dar vor acţiona decât în cazul unor evenimente grave, cu victime. Mai mult, ca formă de protest, pentru reducerile salariale şi punerile la dispoziţie, din ultima perioadă, aceştia nu vor da nici amenzi şi nici nu vor dirija circulaţia. Astfel, potrivit liderilor sindicali, activitatea poliţiştilor ar fi fost redusă cu 75%. Sindicaliştii susţineau că vor continua protestele până Guvernul va găsi soluţii la problemele lor.

Situaţia din teren este alta. La Bucureşti, agenţii de circulaţie au „împărţit” amenzi şoferilor indisciplinaţi, au dirijat circulaţia, ca de obicei şi au acţionat la toate solicitările cetăţenilor. Unii dintre poliţiştii din teritoriu au ales însă să protesteze, prin reducerea activităţii. Cu toate acestea, Marian Gruia, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI spune că ministrul de Interne, Vasile Blaga le-ar fi atras atenţia liderilor de sindicate să fie "mai atenţi cu statutul poliţistului", iar din teritoriu, a primit sesizări că s-ar fi pus presiuni asupra poliţiştilor care s-au arătat interesaţi de a participa la proteste.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite