Poliţiştii şi veterinarii, cu ochii pe porci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Mehedinţi sunt şase mari târguri de animale: Strehaia, Broşteni, Baia de Aramă, Vânju Mare, Pătulele şi Cerneţi, dar este interzisă comercializarea porcilor. Veterinarii au intensificat

În Mehedinţi sunt şase mari târguri de animale: Strehaia, Broşteni, Baia de Aramă, Vânju Mare, Pătulele şi Cerneţi, dar este interzisă comercializarea porcilor. Veterinarii au intensificat controalele şi au găsit deja nereguli.

Primele amenzi au fost date la târgul de la Cerneţi.  Oamenii nu înţeleg de ce după sacrificarea porcului trebuie dusă urechea crotaliată la veterinar.

Şi nu pricep de ce, în caz de nerespectare a legii, amenda este de 1500 de lei.  „Păi dacă nu duci urechea crotaliată iei amendă cât nu face porcul! E bătaie de joc!” ne-a declarat Petre Şerban, un ţăran din comuna Brezniţa de Ocol sat Magheru.

Tot el a spus că este o ,,tâmpenie” să nu poată comercializa porci la târg în condiţiile în care tot omul vrea să cumpere un animal care să aibă carnea gustoasă: „Eu ştiu că de la târg se cumpără porcii, că de-aia e târg.

Şi oricum, porcul se taie cu cuţitul la gât nu la curent sau cu pistolul cu bolţ, aşa cum zice UE!”. Colac peste pupăză DSV Mehedinţi anunţă că în această perioadă există riscul apariţiei pestei porcine şi a gripei aviare.

 Şi poliţiştii s-au mobilizat, pentru că în apropierea Crăciunului apar furturi de porci din gospodării. Deja la Dâmboviţa, în satul Sacuieni, comuna Gura Ocnitei, mai mulţi localnici au rămas fără animale în coteţe şi nu mai au ce sacrifica de Crăciun.

Oamenii spun că godacii dispar noaptea fără să scoată vreun guiţat, semn că  animalele sunt adormite înainte. Până dă Poliţia de urma hoţilor, localnicii sunt tentaţi să taie porcii mai  devreme pentru a fi siguri de friptura de Sărbatori.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite