Poliţiştii au vânat chefliii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii au oprit azi noapte în trafic zeci de şoferi pe care i-au pus să sufle în fiolă.

Razia poliţiştilor s-a desfăşurat în această noapte, între orele 1.30 şi 5.00. Organizată în toată ţara, acţiunea poliţiştilor a scos pe străzile din Timişoara toate efectivele Poliţiei Rutiere. Intersecţiile din zonele centrale intens circulate de şoferii care se întorc din cluburi au fost cele vizate de poliţişti: Michelangelo, Punctele Cardinale, Take Ionescu şi sensul giratoriu de la Muzeul Banatului.
După aproximativ jumătate de oră în care nimeni nu a fost găsit băut, au început să apară şi primii şoferi la care aparatul a indicat valoarea peste limita admisă. Unul dintre şoferi, când i-a văzut de la distanţă pe poliţişti, a tras pe dreapta şi a pornit avariile.
Agenţii i-au ieşit în întâmpinare pe jos şi l-au chemat să sufle în etilotest. Vizibil băut, şoferul s-a conformat cerinţelor, iar aparatul a indicat o alcoolemie de 0,6. Bărbatul a fost legitimat şi condus mai apoi la spital, unde i-au fost preluate probe de sânge pentru stabilirea exactă a alcoolemiei.

A suflat de 13 ori

Cele mai mari bătăi de cap le-a dat poliţiştilor un tânăr cu BMW X5. Acesta a fost oprit în intersecţia de la Aleea Sportivilor cu Pârvan. Când i s-a cerut să se legitimeze, tânărul nu avea niciun fel de document la el. „Pot să mă duc acasă după acte, că stau aici pe Loga”, le-a spus tânărul poliţiştilor.
Până nu a suflat în fiolă, tânărul nu a mai avut voie să facă un metru cu maşina. Numai că oricât s-ar fi chinuit să sufle, nu a reuşit. „Nu sufla! Nu sufla!”, îl sfătuia prietenul din maşină. Şoferul l-a ascultat. La fiecare încercare aparatul a dat eroare. „Nu am ce să fac. Am suflat. Nu merge. Asta e”, a încercat băiatul să pună punct. Ca să îi arate că aparatul funcţionează, unul dintre poliţişti a suflat el în fiolă. După 12 încercări nereuşite, tânărul a reuşit în sfârşit să sufle a 13-a oară.
Alcoolemia pe care a avut-o, de 0, 34, l-a lăsat fără permis pentru trei luni şi s-a ales şi cu o amendă de 540 de lei.

Rezultatele raziei:
126 de amenzi-29.000 de lei
23 permise retrase-14 pentru alcool
18 dosare penale-13 pentru alcool
6 certificate retrase-lipsă inspecţie tehnică şi RCA
4 biciclişti amendaţi

Control
Intersecţiile Michelangelo, Punctele Cardinale şi Take Ionescu au fost vizate de poliţişti

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite