Poliţiştii s-au dat cu hoţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jefuitorii îşi fac de cap în Timiş, în timp ce poliţiştii sunt anchetaţi în dosare de corupţie . Marile jafuri şi spargeri, comise în 2008, au rămas nerezolvate. Respectând trendul de anul trecut, hoţii au început noul an la muncă, fără teamă de poliţişt.

Spărgătorii care îşi fac de cap prin Timiş au început lucrul în prima zi din 2009. Ei au dat lovitura la un bancomat aflat într-o firmă din Timişoara.

Spărgătorii au demontat uşa ATM-ului în care se aflau 150.000 de lei. Au fost întrerupţi de un paznic şi au fost nevoiţi să fugă înainte să ajungă la bani. Gruparea este una profesionistă şi a acţionat în 2008 în întreg judeţul. Dintr-un bancomat din Lugoj, tăiat cu flexul, a furat 200.000 de lei, iar 150.000 de lei a luat dintr-un ATM din Voiteni, aflat vizavi de sediul Poliţiei.

Hoţii au încercat să fure şi 150.000 de lei dintr-un bancomat aflat în Univesitatea de Vest din Timişoara. Spărgătorii de bancomate sunt în competiţie cu hoţii de seifuri. În cea de-a doua zi a anului, din casieria Regionalei CFR Timişoara a dispărut seiful de 100 de kilograme, cu un conţinut de 2.000 de euro.

Anul trecut, în decembrie, hoţii au luat pe sus un seif de 300 de kilograme din Primăria Giulvăz şi au lăsat în locul lui o floare. În seif se aflau în momentul respectiv aproximativ 30.000 de lei, bani care nu au mai fost recuperaţi.

Jaful anului nu a fost rezolvat

Tâlharii care i-au dat în cap patronului unei firme în faţa casei şi i-au furat 140.000 de lei sunt încă liberi. Procurorul Gheorghe Pinteală, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, a rămas fără 50.000 de euro după ce hoţii i-au călcat apartamentul.

Poliţiştii nu au reuşit să dea nici de urma hoţilor care au intrat în sediul Poliţiei Comunitare Timişoara de unde au furat cinci computere. Şeful Poliţiei Timiş, comisarul-şef Săndel Palade, se laudă însă că e pe primul loc la soluţionat dosare cu autor necunoscut. „ Au fost soluţionate  peste 4.900 de dosare din cele 7.100 înregistrate, ceea ce indică un procent de soluţionare de 68, 7%”, spune Palade.

Poliţiştii timişeni, primii la acuzaţii de corupţie

În schimb, Poliţia Timiş este pe primul loc pe ţară la poliţişti cercetaţi pentru corupţie. Comisarul-şef Viorel Renu, fost şef al Biroului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Timişoara, a fost arestat în decembrie pentru favorizarea infractorului, după 24 de ani de carieră.

Un agent al Secţiei 4 din Timişoara a demisionat după ce a fost acuzat de trafic de persoane. Doi agenţi ai Secţiei 2 sunt cercetaţi pentru că au furat cardul victimei unui accident rutier. Ei au fost filmaţi în timp ce scoteau bani din bancomat. Un agent rutier a fost prins, în iulie, cu un albanez în maşină, în timp ce încerca să-l treacă graniţa ilegal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite