Poliţiştii, printre cei mai bine plătiţi bugetari vasluieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

pe lista judeţelor sărace.Salariul de bază al poliţiştilor este cuprins între 250 şi 350 de euro, diferenţierea fiind dată de grad şi funcţie. La salariul de bază se adaugă şi sporurile

pe lista judeţelor sărace.
Salariul de bază al poliţiştilor este cuprins între 250 şi 350 de euro, diferenţierea fiind dată de grad şi funcţie. La salariul de bază se adaugă şi sporurile care nu sunt nesemnificative şi astfel se ajunge, în cel mai fericit caz, la un venit lunar care depăşeşte 900 de euro. Spre exemplu, poliţiştii care, potrivit prevederilor legale, îndeplinesc funcţii de conducere beneficiază lunar de o indemnizaţie de conducere reprezentând 10-50% din salariul pentru funcţia îndeplinită. Mai mult decât atât, oamenii legii care lucrează în condiţii de pericol beneficiază şi ei de un spor pentru condiţii periculoase de muncă, cuprins între 1 şi 50% din salariu. Nici personalul contractual nu o duce prea rău. Salariile acestora variază între 6 şi 9 milioane de lei lunar, în schimb aceştia au posibilitatea să presteze şi alte activităţi din care să-şi poată suplimenta venitul, lucru care nu este valabil în cazul funcţionarilor publici.

Declaraţiile de avere ale şefilor din Poliţie, la vedere
Dintr-o succintă analiză a declaraţiilor de avere ale poliţiştilor vasluieni reiese că, anul trecut, şeful IPJ Vaslui, comisarul-şef Mihai Carp, a înregistrat un venit total de peste 320 milioane de lei, salariul mediu lunar al acestuia fiind de 27 milioane de lei. Cu doar 3.500.000 de lei mai puţin pe lună a încasat, anul trecut, şi comisarul-şef Constantin Galescu, care la acea vreme ocupa funcţia de adjunct al Poliţiei Municipale Vaslui. Ca şef al Serviciului Judiciar, comisarul-şef Constantin Bărbieru a câştigat, în 2005, aproximativ 270 milioane de lei, în timp ce Constantin Vasilache, fostul şef al Biroului Criminalistic Vaslui, a acumulat 193 milioane de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite