Poliţiştii sibieni, pregătiţi de Secret Service şi F.B.I.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La ora actuală, România se confruntă cu o expansiune a reţelelor de criminalitate organizată, care şi-au diversificat activitatea infracţională, respectiv în traficul de persoane, traficul de

La ora actuală, România se confruntă cu o expansiune a reţelelor de criminalitate organizată, care şi-au diversificat activitatea infracţională, respectiv în traficul de persoane, traficul de droguri, migraţia ilegală, criminalitatea informatică, falsul de monedă, traficul internaţional cu autovehicule furate, de materiale strategice, precum şi spălarea banilor proveniţi din aceste activităţi ilicite. Sebastian Veştemean, inspector principal la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu (S.C.C.O.), consideră că din perspectiva Capitalei Culturale Europene - Sibiu 2007 trebuie luat măsuri de prevenire speciale.
"Acţionăm pentru combaterea infracţiunilor săvârşite de grupurile organizate, cu accent pe combaterea traficului de persoane şi a traficului de migranţi, combaterea traficului de droguri şi a criminalităţii informatice. Multe dintre rezultatele activităţii noastre au fost reflectate în presa centrală, şi aici mă refer şi la "Decapitarea financiară" a unor grupări de tip mafiot. Să nu uitaţi, Sibiu este un centru de mare tranzit, iar din perspectiva lui 2007, când burgul va fi Capitala Culturală Europeană, estimăm o creştere a gradului de risc în domeniul infraţional. Ca atare, colectivul serviciului nostru, majoritatea având doi-trei ani de experienţă pe linia combaterii criminalităţii organizate, a luat parte la cursuri de perfecţionare, de specializare, cursuri organizate şi desfăşurate cu concursul specialiştilor din cadrul D.G.C.C.O şi a unor instituţii şi agenţii celebre în lume, cum ar fi Secret Service , F.B.I.", ne-a precizat inspector principal al S.C.C.O. Sibiu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite