Poliţiştii, plasatori de forţă de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exasperaţi de numărul mare de infracţiuni comise de hoţii unui cartier, poliţiştii hunedoreni au decis să le caute locuri de muncă infractorilor. Conducerea Poliţiei Municipiului Vulcan din

Exasperaţi de numărul mare de infracţiuni comise de hoţii unui cartier, poliţiştii hunedoreni au decis să le caute locuri de muncă infractorilor. Conducerea Poliţiei Municipiului Vulcan din judeţul Hunedoara a cerut un protocol de colaborare Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a reduce criminalitatea dintr-un cartier extrem de sărac din oraş.

Poliţiştii vor în baza protocolului să le găsească locuri de muncă celor care comit infracţiuni sub pretextul că nu au altă sursă de venit.

De asemenea, ei au cerut sprijin şi Direcţiei pentru Protecţia Copilului, deoarece au descoperit că în zonele sărace ale oraşului sunt mulţi minori care comit infracţiuni. Colaborarea vizează aproximativ 2.000 de persoane care trăiesc în cartierul Colonia de Jos-Vulcan, majoritatea fără un loc de muncă, unde se înregistrează foarte multe infracţiuni, cu preponderenţă furturi din cadrul subunităţilor Companiei Naţionale a Huilei Petroşani.

Prinşi de cele mai multe ori în flagrant de către poliţişti, majoritatea infractorilor îşi motivează fapta prin lipsa unui loc de muncă. Aşa că, oamenii legii s-au gândit că nu ar fi un efort foarte mare să le găsească chiar ei un loc de muncă celor ce comit infracţiuni, dacă instituţiile abilitate nu sunt preocupate de această categorie socială.

„Încercăm să rezolvăm problemele sociale ridicate de locuitorii cartierului cu privire la lipsa locurilor de muncă şi a unor venituri decente”, a declarat comisarul Mihu Toma, adjunctul şefului Poliţiei Vulcan. Ideea poliţiştilor din Vulcan este bine văzută şi de reprezentanţii CNH care au pierderi însemnate din cauza hoţilor. În cartierul menţionat trăiesc circa 2.000 de persoane, cele mai multe dintre ele trăiesc din mila satului fără a avea un loc de muncă stabil şi un venit regulat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite