Poliţiştii ar putea opri lucrul timp de 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii ar putea opri lucrul timp de 24 de ore
Poliţiştii ar putea opri lucrul timp de 24 de ore

Aproximativ 300 de poliţişti au protestat, astăzi, pentru a doua zi consecutiv în faţa Preşedinţiei şi Guvernului, ameninţând că vor opri lucrul timp de 24 de ore dacă nu-şi vor primi banii pentru orele suplimentare, echipamente şi pentru chirie.

Reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor strânşi în Piaţa Victoria i-au cerut premierului Emil Boc să coboare în stradă şi să le asculte solicitările. "Este o ruşine ce se întâmplă cu poliţiştii. Jurăm că vom opri lucrul cel puţin 24 de ore. Este vina guvernanţilor că s-a ajuns în situaţia asta", a declarat preşedintele Sindicatului  naţional al poliţiştilor şi personalului contractual (SNPPC), Marin Gruia, citat de NewsIn.

Potrivit secretarului general al SNPPC, Toader Paraschiv, principalele revendicări ale poliţiştilor sunt: asigurarea fondurilor necesare funcţionării autovehiculelor, încadrarea de urgenţă a absolvenţilor de Poliţie pe cele 8000 de posturi libere din sistem şi acordarea de bani pentru plata orelor suplimentare, decontarea diurnei, a chiriei şi a echipamentelor.

Poliţiştii se plâng că sunt nevoiţi să aducă lucruri de acasă pentru a putea dota birourile de poliţie sau că îşi pun singuri benzină pentru a ieşi în misiuni. Tot ei reclamă şi cheltuirea iresponsabilă a banilor din bugetul Ministerului Internelor, în condiţiile în care la rectificarea din aprilie acest buget a fost redus cu 190 de milioane de lei. "Au fost cumpărate Merceduri pentru poliţie, în condiţiile în care colegi din alte ţări merg cu autoturisme Logan", a susţinut secretarul SNPPC, Toader Paraschiv.

Reprezentanţii sindicatelor au reclamat şi că poliţiştii care au participat la acţiunile de protest au fost ameninţaţi că li se va tăia din salariu şi că vor fi daţi afară dacă mai participă la mitinguri. "Vor să taie orele celor care au fost ieri (n.r: luni) în stradă, sub pretextul că trebuiau să participe la pregătire, deşi erau în timpul lor liber", a afirmat Toader Paraschiv.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite