Poliţiştii susţin că lipsa fondurilor şi a oamenilor le îngreunează acţiunile de intervenţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii susţin că lipsa fondurilor şi a oamenilor le îngreunează acţiunile de intervenţie
Poliţiştii susţin că lipsa fondurilor şi a oamenilor le îngreunează acţiunile de intervenţie

Reprezentanţii sindicatelor poliţiştilor au organizat astăzi timp de o oră şi jumătate un protest, susţinând că sunt obligaţi să asigure din banii proprii necesarul pentru desfăşurarea activităţii, misiunile lor fiind îngreunate de lipsa oamenilor şi a banilor.

Aproximativ 200 de persoane au participat la protestul organizat în Piaţa Revoluţiei, care a început la ora 10 şi s-a terminat în jurul orei 11:30.

Totodată, 200 de poliţişti de frontieră au protestat, în zona Palatului Cotroceni, faţă de lipsa banilor din sistem, susţinând că, deşi au înţeles că şeful statului se află în aceste zile în concediu, sunt dispuşi să continue manifestaţiile din faţa Palatului Cotroceni, până vor fi invitaţi la dialog, relatează NewsIn.

Sindicaliştii din Piaţa Revoluţiei au reclamat guvernanţilor lipsa fondurilor şi au cerut încadrarea de urgenţă a absolvenţilor, plata orelor suplimentare, a chiriilor şi decontarea transportului.

Reprezentanţii Sindicatului naţional al poliţiştilor şi personalului contractual (SNPPC) au reclamat existenţa celor 8.000 de posturi vacante, susţinând că este necesară încadrarea de urgenţă a absolvenţilor pentru asigurarea efectivelor necesare.

Sindicaliştii au explicat că, din cauza lipsei oamenilor, nu mai pot să intervină prompt şi eficient pentru stoparea infracţionalităţii. "Întrebaţi-vă ce s-ar întâmpla dacă poliţiştii ar pleca acasă timp de 24 de ore", au întrebat retoric aceştia, arătând că au fost situaţii când n-au avut resurse pentru a se deplasa în misiuni.

Plata orelor suplimentare este o altă problemă a poliţiştilor, sindicaliştii susţinând că există 500 de ore suplimentare neplătite numai în primele 3 luni ale anului. "Nu ne putem permite o poliţie prost plătită", a fost un alt mesaj al reprezentanţilor sindicatelor.

Secretarul general al SNPPC, Toader Paraschiv, a declarat că există, în acest moment, mai mulţi poliţişti care evaluează sau coordonează decât cei care intervin. De asemenea, Paraschiv a declarat că participarea pasivă a Guvernului îi pune pe poliţişti în imposibilitatea de a interveni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite