Poliţiştii ieşeni circulă cu "rable" de peste 10 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

sunt bune de dat la fier vechi. Comisarul-şef Liviu Zanfirescu, şeful poliţiei ieşene, spune că maşinile, vechi de peste 10 ani, ar trebui casate. Din cele 127 de autoturisme solicitate IGPR,

sunt bune de dat la fier vechi. Comisarul-şef Liviu Zanfirescu, şeful poliţiei ieşene, spune că maşinile, vechi de peste 10 ani, ar trebui casate. Din cele 127 de autoturisme solicitate IGPR, ieri au fost repartizate în judeţ 26 de Dacii Logan.
Când se urcă la volanul maşinilor din dotare, poliţiştii ieşeni se întreabă de multe ori dacă vor ajunge la destinaţie. Aceasta, deoarece jumătate din parcul auto al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi este tocmai bun de dat la fier vechi. şeful IPJ Iaşi, comisarul-şef Liviu Zanfirescu, s-a plâns în nenumărate rânduri de starea proastă a autovehiculelor şi de faptul că se defectează foarte des. "Avem multe autoturisme vechi de 10-12 ani. Din cele 174 de maşini aflate în dotarea IPJ Iaşi, la jumătate ar trebui să renunţăm, pentru că nu mai fac faţă", a declarat Liviu Zanfirescu. Potrivit şefului poliţiei ieşene, reparaţiile dese sunt şi singurul motiv pentru care poliţiştii nu au rămas cu maşinile în drum. "Nu avem ce face şi le reparăm periodic, pentru a le prelungi durata de viaţă. Cred că inspectoratul a cheltuit zeci de milioane de lei pentru înlocuirea pieselor şi asigurarea service-ului. De altfel, grija şoferilor şi a mecanicilor noştri au făcut ca poliţiştii să nu rămână în mijlocul drumului, cu maşina defectă. Nu ar fi însă exclus acest lucru de acum înainte", a mai declarat, zâmbind, Liviu Zanfirescu.

Un prim lot de 26 Dacii Logan pentru IPJ Iaşi
Potrivit lui Liviu Zanfirescu, Inspectoratul de Poliţie din Iaşi ar avea nevoie de 127 de autoturisme, pentru a putea asigura ordinea în judeţ. Desele solicitări adresate conducerii Inspectoratului General de Poliţie şi-au găsit şi răspuns. Ieri, comisarul-şef Liviu Zanfirescu a predat cheile a 26 Dacii Logan şefilor de post din judeţ. "Pentru posturile de poliţie din judeţ era o problemă cu transportul poliţiştilor. Acum, după ce am dat în folosinţă cele 26 de maşini, sper ca siguranţa cetăţeanului să nu mai fie o problemă. Le-am solicitat poliţiştilor din judeţ să fie mai fermi în acţiunile lor", a declarat Zanfirescu. şeful IPJ Iaşi a mai spus că, în lunile următoare, poliţiştii urmează să primească încă o sută de autoturisme, care vor fi distribuite şi în municipiu. Pe de altă parte, comisarul-şef Liviu Zanfirescu aşteaptă răspuns, din partea IGPR, pentru alocarea a câteva zeci de mii de euro, în vederea achiziţionării logisticii necesare inspectoratului de la Iaşi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite