Bulgaria: Poliţiştii au manifestat pentru o mai bună protecţie a drepturilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bulgaria: Poliţiştii au manifestat pentru o mai bună protecţie a drepturilor
Bulgaria: Poliţiştii au manifestat pentru o mai bună protecţie a drepturilor

Sute de poliţişti bulgari au manifestat duminică, la Sofia, pentru a cere o mai bună protecţie a drepturilor lor în faţa crimei organizate, în urma măsurilor guvernamentale împotriva corupţiei în poliţie şi a deciziilor judiciare, relatează AFP.

Unii dintre ei purtau insigne pe care scria "Poliţiştii nu sunt asasini" şi "Vinovat până la proba contrarie", referindu-se la condamnarea recentă a cinci dintre colegii lor, în urma decesului unui deţinut în 2005, la Dupniţa.

O nouă măsură menită să prevină luarea de mită de către agenţii poliţiei rutiere i-a indignat de asemenea pe poliţişti. Ei trebuie să declare banii de care dispun înainte de a-şi începe activitatea şi vor fi supuşi unor controale.

Liderul sindicatului poliţiştilor, Ivan Pavlov, a evocat duminică, la un post de radio, "o tensiune sporită, care a dus la sinuciderea a trei poliţişti ce se simţeau suspectaţi, în cursul ultimelor săptămâni".

Manifestanţii i-au adus un omagiu unui coleg spitalizat săptămâna trecută, după ce a fost agresat de cerşetori la Pernik. Ei au cerut sancţiuni severe pentru orice atac împotriva unui poliţist.

Premierul de centru-dreapta, Boiko Borisov, care a deţinut o funcţie importantă în Ministerul de Interne în perioada 2001-2005, i-a asigurat pe poliţişti de "sprijinul său categoric". Totuşi, el a declarat, la postul public de radio, că vor fi luate "măsuri energice" împotriva poliţiştilor care abuzează de prerogativele lor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite