Poliţiştii îşi cer hainele în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii se plâng că au fost păgubiţi de cei care trebuiau să îi îmbrace. Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi vrea să recupereze de la o firmă de confecţii câteva sute de metri de ţesături sau banii pentru acestea.

Poliţiştii ieşeni s-au adresat Judecătoriei pentru a  recupera de la firma Rodimpex SRL 434 de metri de tercot şi 348 de metri de ţesătură multistrat sau contravaloarea acestora. Potrivit plângerii, poliţiştii au încheiat un contract cu firma menţionată la sfârşitul anului 2005, prin care aceasta trebuia să confecţioneze mai multe piese de îmbrăcăminte.

Au croit 640 de scurte îmblănite

IPJ a trimis firmei şi materia primă pentru uniforme: peste 2.400 de metri de tercot bleumarin şi peste 660 de metri de ţesătură multistrat, culoarea gri-petrol. Firma a confecţionat cu aceste materiale 640 de scurte cu misadă (blană folosită la căptuşeli, n.r.) şi guler şi 12 bluze matlasate.

Nemulţumiţi, poliţiştii s-au pus pe calculat şi au descoperit că firma folosit 1.979,20 de metri de tercot şi doar 316,82 de metri liniari de ţesătură multistrat.

„Pentru restul materialelor rămase nu a existat o justificare întemeiată din partea pârâtei. Aceasta refuză restituirea cantităţii de material rămasă în urma prelucrării şi nu a dat curs invitaţiei de conciliere”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Iaşi.

Din material au rămas doar nişte bucăţi

Pe de altă parte, reprezentanţii Rodimpex SRL susţin că s-au achitat de sarcină „ca la carte” şi că nu le-au mai rămas decât nişte franjuri. „Materialul rămas nu era decât sub forma unor ştraifuri (resturi de ţesături rămase în urma decupării, n.r.), care nu mai puteau fi folosite pentru confecţii”, au precizat reprezentanţii firmei.

Ei mai susţin că au depozitat resturile într-o încăpere destinată deşeurilor textile pentru a fi returnate IPJ sau pentru a fi predate unui centru de colectare a deşeurilor. După aproximativ doi ani, la sediul SC Rodimpex SRL ar fi avut loc o avarie la un calorifer aflat în depozit, iar resturile de material ar fi fost distruse.

„Pârâta este de acord să achite valoarea materialului rămas. Se impune efectuarea unei expertize tehnice având ca obiect stabilirea valorii acelor resturi din material”, a precizat firma în întâmpinare. Magistraţii au fixat un nou termen al procesului pentru 7 ianuarie 2009.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite