Poliţiştii de la Pro Lex au huiduit Guvernul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de la Pro Lex au huiduit Guvernul
Poliţiştii de la Pro Lex au huiduit Guvernul

Aceştia spun că vor avea o „atitudine non-combat“ până se vor rezolva toate problemele

Neplata unor drepturi băneşti a scos în stradă peste 100 de poliţişti, care au susţinut că nu pot prinde hoţii dacă nu li se dau banii.

Aceştia au încercat să atragă atenţia asupra situaţiei în care se găsesc unii poliţişti pentru neplata unor drepturi băneşti. „S-a umplut paharul. Nu mai suntem dispuşi la muncă patriotică. Nu se mai poate. Este foarte simplu să spui că muţi poliţiştii în localităţile de domiciliu. Ce facem? Închidem posturile de poliţie? Probabil vor rămâne numai şefii de post la posturi şi anume la acele posturi care au locuinţă de serviciu“, a spus Ioan Ciciu, vicepreşedinte Pro Lex Dolj.
Înarmaţi cu bannere, poliţiştii şi-au strigat drepturile şi au cerut demisia Guvernului.  Pe pancartele pe care le-au adus cu ei erau scrise mai multe mesaje: „Vă informăm: gradul de suportabilitate a atins apogeul!“, „Poliţişti mutaţi în interesul serviciului = poliţişti evacuaţi“, „Legea salarizării, una pentru toţi“. Poliţiştii cred că neplata acestor drepturi va avea consecinţe asupra cetăţenilor. „Nu mai suportăm să fim umiliţi. Poliţiştii au ajuns bătaia de joc a infractorilor! Trebuie să clonăm o anumită doamnă pentru a o pune în fruntea ministerului de interne, pentru că acesteia i se dă tot ce cere: bani pentru turism, pentru salvamont, pentru hoteluri“, a adăugat Elvis Măceşanu, preşedintele Pro Lex Dolj. 

„Fără bani nu poţi prinde infractori“

„În loc să se intereseze de banii noştri, domnii de la minister s-au interesat, de câţi vom fi în stradă“, a mai spus preşedintele Pro Lex Dolj. La miting erau aşteptaţi peste 1.000 de poliţişti din toate judeţele Olteniei, însă au venit puţin peste 100. Pe de altă parte, protestatarii susţin că primii care vor avea de suferit vor fi cetăţenii, „pentru că nu ştiu cum se vor mai rezolva evenimentele care sunt sesizate. Fără bani nu poţi prinde infractori“, a mai adăugat Ciciu. „E o tristeţe pentru România că poliţia face grevă. Mi-e milă de ei. Nu sunt protejaţi. Pot fi bătuţi şi nu au voie să riposteze. Tocmai ei, cei care ne protejează pe noi ar trebui să fie bine plătiţi şi protejaţi în faţa infractorilor“, a spus craioveanca Nela Florescu. „De ani de zile, poliţistul scoate bani din buzunar pentru consumabile, intervine la locul faptei cu maşina personală pentru că Loganurile stau fără combustibil în faţa sediului poliţiei, dacă nu punem noi bani din buzunar“, a spus un poliţist din Băileşti. Protestele vor continua, la nivel naţional, în perioada 17-21 august. Ministrul de Interne, Dan Nica, a declarat, luni, că protestul anunţat de sindicatul Pro Lex este o problemă ce ţine de Ministerul de Finanţe şi nu de MAI, explicând că la acest sindicat, al vameşilor, sunt afiliaţi şi câţiva poliţişti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite