Poliţiştii de la Crimă Organizată au căzut în capcana serviciilor secrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi ofiţeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, Adrian Ginel Mărgărit şi Daniel Ioan Cupe, au fost prinşi în flagrant de ofiţerii DNA cînd primeau suma de 24.100 de euro, printr-un intermediar, de la afaceristul irakian Al Dulaimi Ali Mohamad.

Poliţiştii ar fi cerut 30.000 de euro, în mai multe tranşe, iar în schimbul banilor ei au promis că vor soluţiona favorabil un dosar de infracţiuni economice, deschis pe numele irakianului. Ghinionul celor doi ofiţeri: afaceristul era monitorizat de mai mulţi  ani de ofiţerii SRI. Dealtfel, Al Dulaimi a fost trimis în judecată, anul trecut de procurorii DIICOT,  pentru constituirea unui grup de  criminalitate organizată, privind modul în care 69 de irakieni au primit viză de intrare în Uniunea Europeană. Dosarul a fost realizat pe baza informărilor SRI.

Al Dulaimi a mai colaborat cu DNA şi DGIPI în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă Ion Migdal, fratele lui Fane Spoitoru şi actor în serialul „Băieţi Buni”. Migdal a fost inculpat pentru că ar fi promis unor deţinuţi că vor fi puşi în libertate, în schimbul unor sume de bani, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor magistraţi de la Curtea de Apel Bucureşti. Printre cei care i-au dat bani lui Migdal şi filierei sale este şi Al Dulaimi, care a stat în arest mai multe luni, fiind eliberat ulterior de Curtea de Apel Bucureşti.

„Ne vedem în piscină la Marriott, fără microfoane”


Procurorii DNA spun că cei doi ofiţeri  au luat legătura cu afaceristul irakian prin intermediul lui Ulise Bolmadîr, arestat pentru complicitate la dare de mită. Potrivit anchetatorilor, poliţiştii ştiau de relaţia Al Dulaimi cu DNA şi SRI şi au organizat prima întâlnire cu acesta în piscina hotelului Mariott, pentru a  fi siguri că nu poartă tehnică de înregistrare.

Detaliile mitei au fost stabilite într-o întâlnire anterioară la sediul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate - Brigada Bucureşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor. Ofiţerii Mărgărit şi Cupe îl controlau de fiecare dată  pe Al Dulaimi, la intrare în birou, iar obiectele personale ale acestuia era închise într-un fişet metalic. Cei doi i-au prezentat lui Al Dulaimi un dosar în care se aflau mai multe înscrisuri privind verificarea unor societăţi la Oficiul Registrului Comerţului, precum şi fotografii cu datele de identitate ale unor rude ale martorului şi cunoscuţi ai acestuia.

„Ofiţerii de poliţie i-au precizat lui Dulaimi că faptele pentru care efectuează cercetări faţă de acesta sunt foarte grave, dar că au posibilitate de a dispune o soluţie favorabilă lui”, susţin procurorii. Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Iulian Marcel Marin a fost audiat în calitate de martor, pentru a detalia care sunt atribuţiunile subordonaţilor săi. “Ofiţerii de poliţie din cadrul brigăzii efectuează verificări specifice în cazul în care au suspiciuni sau indicii că s-au săvârşit sau sunt în derulare unele infracţiuni “, a şeful BCCO Bucureşti, la DNA.

Mandate de arestare preventive de 29 de zile


Adrian Ginel Mărgărit şi Daniel Ioan Cupe, ofiţeri de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate - Brigada Bucureşti - Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, acuzaţi de luare de mită,  şi intermediarul Ulise Bolmadîr, acuzat de complicitate la luare de mită,  au primit mandate de arestare preventivă de 29 de zile.

Curtea Supremă va lua în discuţie duminică recursul făcut de cei trei arestaţi. Surse judiciare au declarat ieri că în timpul audierilor de la Curtea de Apel Bucureşti, cei doi ofiţeri au declarat în faţa instanţei că dosarul infracţiunilor economice comise de Al Dulaimi a fost de fapt unul fictiv, realizat pentru a-l putea supraveghea pe acesta.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite