Poliţiştii nu mai protestează şi aşteaptă înlâlnirea de duminică cu Băsescu - Update

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii nu mai protestează şi aşteaptă înlâlnirea de duminică cu Băsescu - Update
Poliţiştii nu mai protestează şi aşteaptă înlâlnirea de duminică cu Băsescu - Update

Preşedintele Traian Băsescu a invitat astăzi zece reprezentanţi ai poliţiştilor pentru a discuta duminică, la ora 12.00, despre problemele pentru care aceştia au ieşit în stradă pentru a treia zi consecutiv.

UPDATE 13.20 Poliţiştii au anunţat că vor suspenda acţiunile de protest până la întâlnirea de duminică de la Cotroceni cu preşedintele Traian Băsescu şi cu reprezentanţii Guvernului.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Marin Gruia, a afirmat că la întâlnirea de la Cotroceni vor participa zece reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

"Vom căuta să găsim împreună soluţii la întâlnirea de duminică. Vrem să vedem nişte măsuri clare, dar până duminică vom suspenda orice formă de protest sau de pichetare în Capitală şi la nivelul întregii ţări", a declarat Toader Paraschiv, care a adăugat că din delegaţia guvernului care va participa la întâlnire va face parte şi ministrul Internelor, Dan Nica, relatează NewsIn.

Băsescu a venit la poliţişti, în a treia zi de proteste

Poliţiştii au protestat astăzi, pentru a treia zi consecutiv, în faţa Guvernului.  Deşi protestul era autorizat între orele 10.00 şi 12.00, şeful statului a ajuns în Piaţa Victoriei în jurul orei 12.10, unde se aflau încă cei aproximativ 300 de sindicalişti.

Preşedintele a discutat cu reprezentanţi ai poliţiştilor, care i-au reclamat faptul că sunt probleme de finanţare a domeniului în care lucrează. Şeful statului s-a interesat dacă poliţiştii au pierdut din drepturi, răspunzându-i-se care sunt nemulţumirile.

"Hai să ne vedem duminică! Ce delegaţie? Câţi? Să fie reprezentare mai largă", a propus Băsescu. "Dacă sunteţi zece atunci reprezentarea e ca lumea. Deci documentele sunt la Fota, vă aştept duminică la ora... 12.00. Ne vedem la Cotroceni, că în stradă, aici, nu e de vorbit", s-a adresat preşedintele reprezentanţilor poliţiştilor.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marin Gruia, a declarat, duminică, pentru NewsIn, că timp de 5 zile, între 17 şi 21 august, manifestanţii vor picheta, între orele 10-12, în timpul lor liber, principalele instituţii şi sedii ale MAI.

Astfel, luni, au protestat în zona Palatului Cotroceni, la Ministerul Finanţelor şi la Ministerul Administraţiei şi Internelor. De marţi, protestele s-au mutat la sediul Guvernului.

Liderul SNPPC a declarat că poliţiştii aşteaptă un răspuns clar de la guvernaţi referitor la situaţia financiară şi la drepturile băneşti, precum şi în legătură cu cele 10 zile de concediu fără plată anunţate pentru bugetari. "Am ajuns în situaţia în care ne plătim şi combustibilul pentru intervenţii şi facem dosare cu bani de acasă. Dacă ne trimit în concediu fără plată, va fi dezastru, în condiţiile în care suntem deja în lipsă de oameni", a spus Gruia. Liderul sindical este nemulţumit că nu există bani pentru plata compensaţiilor de chirie, pentru prime de vacanţă şi pentru alte drepturi băneşti prevăzute de lege.

Consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota, s-a întâlnit în 4 august cu sindicaliştii, declarând că a luat act de problemele sindicaliştilor şi că unele dintre îngrijorările poliţiştilor sunt justificate şi ar putea fi rezolvate pe termen scurt.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite