Poliţiste aruncate în gura „haitei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetele de la Ordine Publică povestesc cum au reuşit „să-i pună cu botul pe labe“ pe scandalagiii de la meciul Dinamo - Steaua. Poliţistele au acţionat atât de eficient încât nu a mai fost nevoie de intervenţia colegilor lor de la Serviciul de Intervenţii Rapide.

Două dintre fetele care au intrat în mijlocul suporterilor scandalagii ne-au povestit cum e viaţa de poliţistă în Bucureşti. 

Georgiana Istrate are 22 de ani şi este din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău. A intrat în poliţie în urmă cu doi ani, după ce a absolvit Şcoala de subofiţeri de poliţie din Slatina. Acum este studentă la Drept şi speră că după terminarea facultăţii va deveni ofiţer. Nu este căsătorită, dar logodnicul ei are grijă să o încurajeze de fiecare dată când îi este greu.

La serviciu a intrat sub aripa protectoare a colegului ei de echipă, de la Secţia 9 Poliţie, agent-şef Nicolae Drumcea. “M-a învăţat cum trebuie să fie un poliţist, cum să acţionez în timpul scandalurilor, cum să vorbesc cu diverse tipuri de oameni. În poliţie, riscul este întotdeauna mare, dar am ştiut acest lucru atunci când mi-am ales această meserie.

Sunt şi cazuri periculoase, cum a fost cel de sâmbătă-seară, am conştientizat riscul, dar nu am avut timp să ne fie frică. Ştiam de ce suntem acolo şi ceea ce aveam de făcut”, ne-a spus Georgiana.

“Zburau bolovani peste tot”

Despre încăierarea de sâmbătă seară, în care a intervenit împreună cu ceilalţi colegi, poliţista ne-a povestit “în mare” în ce a constat acţiunea lor. “La Lizeanu era un grup de dinamovişti care aşteptau un alt grup de stelişti, acolo a ieşit puţin scandal şi câţiva au apucat să se lovească.

Imediat am intrat în mijlocul lor şi am reuşit să îi despărţim. Noi nu am dat în nimeni şi nici ei nu aveau treabă cu poliţia, ne ocoleau şi aruncau cu ce apucau unii în ceilalţi.  Zburau bolovanii peste tot, dar au cedat repede şi au fost conduşi la stadion”, ne-a povestit agentul Georgiana Istrate.

“Nu putem să stăm în spate”

Cealaltă fată se numeşte Iuliana Ţigăneşteanu şi este agent de poliţie la Ordine Publică, tot la secţia 9, acolo unde şi-a cunoscut şi soţul. Acum urmează cursurile unui masterat în Securitate şi Apărare Naţională.

 Ea ne-a povestit că este pentru prima dată când a luat parte la o acţiune cu un grad de risc atât de ridicat, dar nu i-a fost frică atunci când a luptat cot la cot cu băieţii.

“Marea majoritate a fetelor din poliţie sunt la fel ca bărbaţii, când sunt în obiectiv. Nu putem să stăm în spate, chiar dacă suntem conştiente că există pericolul să fim lovite, uneori chiar foarte rău. De multe ori mai suntem ameninţate şi pe stradă, sunt şmecheri care ne spun că ei au relaţii, că ne dau afară din poliţie”, ne-a spus Iuliana.

Mai tari ca „mascaţii“

Suporterii veniţi  sâmbată-seara cu gând de scandal spre stadionul Dinamo au fost liniştiţi de cinci poliţiste.Fetele au acţionat cu profesionalism, astfel încât nu a mai fost nevoie de intervenţia „mascaţilor“.

image

 Zburau bolovanii peste tot, dar suporterii au cedat repede şi au fost conduşi la stadion.

image



Georgiana Istrateagent poliţie - Ordine Publică

 

image

Am luat-o pe Georgiana în echipa mea încă de acum doi ani. Acum sunt mândru de ea.

image



Nicolae Drumceaagent-şef  Secţia 9 Poliţie

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite