Poliţist de la Secţia 14, arestat pentru mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un poliţist de la Secţia 14 este cercetat pentru mită, după ce i-a cerut unui tânăr din Bucureşti, 12.000 de lei, pentru a influenţa un martor într-un presupus dosar. Flagrantul a fost organizat, joi seara, de ofiţerii DGA,în urma unui apel dat de cel care ar fi comis fapta, la linia verde anticorupţie.

Agentul Cosntantin Apostol de la Secţia 14 Poliţie, serviciul Investigaţii Criminale s-a dus la data de 29 august, acasă la un bărbat din Bucureşti şi i-a solicitat să-l informeze pe fiul său să se prezinte, în ziua următoare, la circă.

Acolo, poliţistul i-a spus că o femeie a făcut plângere împotriva lui, iar în acest caz, există un martor. Agentul nu a precizat încadrarea juridică a faptei ce face obiectul dosarului, însă i-a explicat denunţătorului că ar exista două posibilităţi de rezolvare: fie, în schimbul unei sume de bani, urma să-l influenţeze pe martor, fie ca denunţătorul să aducă alţi trei martori care să contrazică acuzaţiile celui existent.

La finalul discuţiei, poliţistul i-a solicitat acestuia o sumă de bani, pe care s-o ofere procurorului de caz. Acesta i-a mai explicat că dacă urmează calea legală, va chgeltui aproximativ 15.000 de lei, deoarece prejudiciul pretins de partea vătămată este de 4.000 de lei.

Constantin Apostil a fost prins, joi seara, în timp ce lua banii, chiar în sediul Secţiei 14 Poliţie.A fost reţinut pe loc, iar Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă pentru 15 zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite