Galaţi: Poliţist arestat şi trimis în judecată pentru omor calificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Poliţist arestat şi trimis în judecată pentru omor calificat
Galaţi: Poliţist arestat şi trimis în judecată pentru omor calificat

Poliţistul din comuna gălăţeană Oancea, care şi-a împuşcat mortal un consătean pe 2 august, va fi trimis în judecată pentru omor calificat.

"Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, a fost trimis în judecată inculpatul Toader Teodoru, agent principal de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Oancea, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. S-a reţinut în sarcina inculpatului că în ziua de 2 august 2009, în jurul orei 13.30, în loc public, a tras şase focuri de armă cu arma din dotare asupra victimei Muşat Ciprian, cauzându-i acestuia leziuni prin împuşcare la nivelul capului, hemitoracelui drept, braţului stâng, coapsei şi gambei stângi, leziuni care au dus la moartea acestuia", a declarat, marţi, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, Veronica Dumitrache.

Pe 2 august, agentul principal Teodoru Toader, în vârstă de 32 de ani, ajutorul şefului de post din Oancea, a tras şase gloanţe într-un bărbat de 28 de ani, Ciprian Muşat. Victima, fără permis de conducere, asculta muzică la maximum într-un autoturism parcat în centrul comunei, în faţa blocului în care locuieşte poliţistul. Acesta din urmă nu se afla în timpul programului de lucru, însă l-a atenţionat pe tânăr că nu are permis şi i-a spus să reducă volumul sistemului audio al maşinii deoarece tulbură liniştea publică. Între cei doi a izbucnit o altercaţie, iar agentul a scos pistolul şi a tras. Medicii SMURD care au preluat pacientul şi l-au transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Galaţi au declarat că acesta prezenta mai multe plăgi împuşcate, dintre care cele mai grave erau în cap, în torace şi în abdomen. După ce a fost stabilizat, bărbatul de 28 de ani a fost preluat de un elicopter şi transportat la Spitalul Floreasca din Bucureşti, unde a decedat pe 3 august.

În noaptea care a urmat incidentului armat, Teodoru Toader a fost reţinut pentru 24 de ore. A doua zi, el a fost prezentat Tribunalului Galaţi, care a eliberat pe numele lui un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Poliţistul este cercetat pentru omor calificat.
Gestul său i-a şocat pe colegii din Poliţie, care l-au caracterizat drept un bun profesionist. Teodoru Toader a absolvit Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina în 1999 şi a  fost repartizat la postul din comuna Oancea. În primii doi ani de activitate, a obţinut calificativul "bine”, după care a fost evaluat doar cu "foarte bine”. El este căsătorit şi are doi copii minori.

Victima sa avea cazier judiciar, au relevat cercetările. În anul 2001, Ciprian Muşat a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat, în urma unei anchete la care a colaborat şi Teodoru Toader. Muşat a fost eliberat condiţionat cu un an mai devreme, în 2003, şi de atunci l-a şicanat în mod sistematic pe poliţist. Ciprian Muşat venise recent din Spania şi urma să se căsătorească. El a fost înmormântat în comuna Oancea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite