Cluj: „Poliţist, adjectiv”, filmul preferat al cititorilor „Adevărul de Seară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula s-a clasat pe primul loc, conform sondajului realizat în rândul cititorilor noştri. Cititorii cotidianului „Adevărul de Seară” din Cluj-Napoca au desemnat filmul regizorului Corneliu Porumboiu drept cel mai bun film din competiţia TIFF.

În urma unui sondaj realizat de „Adevărul de Seară”, pe un eşantion de o mie de persoane, filmul regizorului român Corneliu Porumboiu ocupă poziţia întâi, cu 59, 52% din voturi. Cititorii Adevărul de Seară au putut vota atât prin e-mail, cât şi prin intermediul unor chestionare distribuite, unde au ales din cele 12 filme din competiţie.

În urma concursului demarat de ziarul nostru, unul dintre cititorii care au votat filmul cu cele mai multe voturi are şansa de a câştiga prin tragere la sorţi o colecţie de filme „Adevărul”, la alegere, cu excepţia colecţiei „Aventuri”, a lui Sergiu Nicolaescu. Câştigătorul va fi anunţat în „Adevărul de Seară” din Cluj-Napoca în ediţia de mâine. Participă la extragere toţi cititorii înscrişi în concurs, indiferent de filmul indicat.

De asemenea, filmul cu cele mai multe voturi acordate de cititori, „Poliţist, adjectiv”, va fi premiat de „Adevărul de Seară” în cadrul Galei TIFF, ce va avea loc diseară la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca. Premiul acordat de ziarul nostru este în valoare de 1.500 de euro. Corneliu Porumboiu va primi distincţia pe scena Naţionalului clujean de la directorul executiv al Adevărul Holdihng, Hadrian Mateescu.

Ales din 12 filme

„Poliţist, adjectiv” a concurat cu alte 11 filme din Chile, Ungaria, Franţa sau Marea Britanie. „Bahrtalo!”, filmul clujeanului Robert Lakatos, reprezentând Ungaria pentru Trofeul „Transilvania”, a fost al doilea clasat în preferinţele cititorilor „Adevărul de Seară”, urmat de „A Complete History of My Sexual Failures” şi „Gitmek: My Marlon and Brando”.

„Am votat acest film deoarece mi-au plăcut replicile actorilor şi cum erau filmate cadrele. Povestea în sine nu m-a impresionat foarte tare”, ne-a spus Sorina Petricică, una dintre votanţi.

TIFF îşi premiază, astăzi, câştigătorii. Începând cu ora 20.30, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, se desfăşoară Gala de decernare a premiilor, iar unul dintre cele 12 filme înscrise în competiţie va fi distins cu Trofeul „Transilvania“, în valoare de 10.000 de euro. Tot în cadrul galei vor fi omagiaţi Claudia Cardinale, Florin Piersic, Mircea Albulescu şi Dan Piţa.

„E o veste bună faptul că în preferinţele publicului este acest film, iar TIFF-arii pot fi la fel de buni în notarea unui film ca şi juriul. Cel mai bucuros va fi Corneliu Porumboiu”  - Alex Leo Şerban, critic de film

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite