The Economist: Politica românească, dominată de orgolii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
The Economist: Politica românească, dominată de orgolii
The Economist: Politica românească, dominată de orgolii

Politica românească este dominată de orgolii şi nu este motivată de criza economică, cu care se confruntă ţara în prezent, în timp ce preşedintele Traian Băsescu şi partidele de opoziţie îşi dispută dreptul de a numi un nou premier, notează publicaţia financiară britanică The Economist.

Poate merge pe front politic, dar nu şi pe alte fronturi, titrează revista britanică. Acum două săptămâni, premierul României, Emil Boc, şi-a condamnat propriul guvern la prăbuşire, după ce l-a demis pe ministrul de Interne, Dan Nica. Motivul aparent a fost că Nica, un partenere în cadrul coaliţiei, a declarat fără temei că în cadrul alagerilor pregramate pentru 22 noimebrie se plănuieşte o fraudă majoră, fără să dea nume.

Citiţi şi:


Preşedintele Traian Băsescu, susţinător al premierului Boc, a câştigat alegerile în 2004 cu un discurs împotriva corupţiei, dar între timp principalii săi susţinători au devenit din ce în ce mai critici la adresa performaţelor sale, scrie The Economist.

Demiterea lui Nica era menită să forţeze partidul social democrat să renunţe la guvern, lăsând o administraţie minoritară să fie condusă de suporterii lui Băsescu.

Opoziţia este însă unită numai de dorinţa de a-l învinge pe preşedintele în exerciţiu, care are în continuare un avans de 13 procente faţă de următorul candidat la această funcţie, conform sondajelor de opinie.

Băsescu a respins propunerea opoziţiei privind guvernul de tehnocraţi, şi l-a propus pe Lucian Croitoru, consilier al Băncii Naţionale.

Deşi a câştigat pentru moment, Băsescu nu şi-a onorat angajamentele asumate privind modernizarea şi curăţarea sistemului politic al ţării, scrie publicaţia citată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite