Poliţia va îmbunătăţi siguranţa publică în campusurile studenţeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia va îmbunătăţi siguranţa publică în campusurile studenţeşti
Poliţia va îmbunătăţi siguranţa publică în campusurile studenţeşti

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) anunţă, duminică, măsuri pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zona unităţilor de învăţământ universitar, în campusurile universitare şi căminele studenţeşti.

Astfel, IGPR spune că poliţişti desemnaţi din cadrul serviciilor de ordine publică vor menţine permanent legătura cu conducerea unităţilor de învăţământ superior, inclusiv cu reprezentanţii asociaţiilor studenţeşti, pentru stabilirea modului de colaborare, a procedeelor de anunţare a evenimentelor, precum şi a modului de acţiune în diferite situaţii de natură a periclita drepturile şi interesele legitime ale studenţilor şi cadrelor universitare, ori de a perturba desfăşurarea normală a procesului didactic.

De semenea, împreună cu consiliul de administraţie al instituţiilor de învăţământ, poliţiştii de proximitate şi cei din cadrul compartimentelor sisteme de pază vor stabilii în mod concret, condiţiile de asigurare a pazei şi a controlului accesului, de securizare a clădirilor şi alte măsuri menite să sporească nivelul de siguranţă publică în zona respectivelor instituţii (precum instalarea unor sisteme de alarmă, de supraveghere video, de control acces, etc.).

Poliţiştii de siguranţă publică vor acţiona pentru prevenirea infracţiunilor stradale pe raza unde sunt situate unităţile de învăţamânt, în special în zonele aglomerate şi în locurile unde au fost înregistrate astfel de evenimente.

De asemenea, se vor stabili măsuri concrete de contracarare a fenomenului infracţional specific. Asigurarea unei prezenţe active, vizibile, a echipajelor de poliţie, în locurile de acces în instituţiile de învăţământ superior, precum şi în împrejurimile acestora, în mod deosebit în zonele cu risc criminogen ridicat.

Un accent deosebit va fi pus pe atragerea şi angrenarea în acest parteneriat a tuturor beneficiarilor serviciilor prestate de poliţie pentru protecţia persoanelor şi a bunurilor acestora.

Specialiştii Institutului de Prevenire şi Psihosociologie şi Agenţiei Naţionale Antidrog vor prezenta informaţii şi recomandări pe tema drogurilor, inclusiv prin amenajarea unor panouri în holurile centrelor universitare iar în cadrul unor seminare vor fi distribuite materiale preventiv-educative.

IGPR subliniază că aceste măsuri sunt menite să asigure un climat de ordine şi siguranţă publică şi vor fi puse în aplicare în colaborare cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite