Harghita: Poliţia a amendat taximetriştii pentru nerespectarea legislaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Poliţiei Rutiere Harghita a aplicat mai multe amenzi taximetriştilor din judeţ, în cadrul unei acţiuni care a vizat verificarea modului în care se respectă legea taximetriei şi legislaţia rutieră.

Potrivit Biroului de Presă al IPJ Harghita, în toate municipiile şi oraşele harghitene au fost controlate 130 de autovehicule care circulau în regim de taxi şi au fost aplicate 27 de amenzi pentru diverse încălcări ale legislaţiei.

Cele mai multe dintre sancţiuni au vizat nerespectarea legislaţiei rutiere, de la inspecţie tehnică periodică expirată, neacordarea de prioritate la trecerea de pietoni, folosirea telefonului mobil în timpul cursei, până la lipsa trusei medicale.

De asemenea, taximetriştii harghiteni au fost amendaţi pentru încălcări ale legii taximetriei. Potrivit sursei citate, au fost depistate cazuri în care clientului nu i-a fost eliberat bon la sfârşitul cursei, în taxi nu erau afişate tarifele sau şoferul nu purta centura de siguranţă.

Valoarea totală a amenzilor se apropie de 50.000 lei. Ca măsuri complementare, poliţiştii au reţinut un permis de conducere, pentru neacordarea de prioritate pietonilor şi au ridicat două certificate de înmatriculare, pentru inspecţie tehnică expirată.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite