Oradea: Poliţia a arestat un hoţ care intra în case spunând că oferă ajutoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un orădean în vârstă de 21 de ani a fost arestat, marţi, de magistraţii Judecătoriei Beiuş, el fiind acuzat că, sub pretextul că oferă ajutoare pensionarilor cu venituri mici, a intrat în casele unor vârstnici, de unde a furat diverse sume de bani, transmite Mediafax.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, Gligor Sabău, a anunţat, marţi, că magistraţii Judecătoriei Beiuş au emis pe numele orădeanului Gabriel Gabor un mandat de arestare de 29 de zile, pentru furt calificat. Tânărul este suspectat că, în complicitate cu o altă persoană, a intrat în casele unor vârstnici din zona Beiuşului, de unde a furat diverse sume de bani.

Potrivit sursei citate, orădeanul îşi ademenea victimele oferindu-le "ajutoare" constând în seturi de oale ori de tacâmuri şi solicitând în schimbul cadoului un comision modic.

În momentul în care victima intra în casă pentru a lua banii, el se uita să vadă locul unde îşi păstrează economiile şi, profitând de neatenţia acesteia, lua banii găsiţi şi pleca.

Din cercetările făcute până în prezent de poliţiştii din Beiuş s-a stabilit că, în 27 august, tânărul a intrat în locuinţa unui pensionar de 87 de ani din localitatea Grădinari, de unde a furat 7.500 de lei.

Orădeanul a fost prins, luni, de poliţiştii din Beiuş, după cinci zile de căutări, chiar în timp "acţiona" după aceeaşi metodă în locuinţa unui alt pensionar, în municipiul Beiuş. Tânărul a fost văzut intrând în casa pensionarului de către doi poliţişti care se aflau în zonă pentru o altă anchetă şi a fost recunoscut.

El a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, dar la început a negat faptele. În urma confruntării cu victima sa din Grădinari, el a recunoscut furtul, iar poliţiştii au reuşit să recupereze 3.200 de lei din suma sustrasă.

Marţi, tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, pentru audieri, iar în cursul după-amiezii procurorii au cerut Judecătoriei Beiuş arestarea acestuia pentru 29 de zile, solicitare admisă de magistraţi.

"Cercetările în caz continuă deoarece, din ancheta efectuată de poliţişti reiese că inculpatul a avut un complice, care l-a aşteptat înt-un autoturism în timp ce acţiona. Există şi un suspect însă deocamdată nu există suficiente probe pentru a-l pune sub acuzare", a arătat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite