Poliţia doreşte aplicarea sharia în caz de furt în Iran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia doreşte aplicarea sharia în caz de furt în Iran
Poliţia doreşte aplicarea sharia în caz de furt în Iran

Un înalt responsabil al poliţiei iraniene a cerut aplicarea strictă a legii islamice (sharia), în special pentru combaterea numărului crescut de furturi în această ţară, a transmis duminică agenţia Ilna, citată de AFP.

"Dacă se aplică sharia, 90% din delictele de furt nu se vor mai produce", a declarat generalul Asghar Jafari, un înalt comandant al poliţiei naţionale, citat de Agerpres.

În virtutea shariei, în vigoare în Republica islamică, furtul se pedepseşte prin tăierea unei mâini, iar în caz de recidivă, prin tăierea celei de-a doua, dar acest fel de condamnare este mai rar.

Referindu-se la criticile comunităţii internaţionale privind aplicarea acestor pedepse, generalul a declarat: "Chiar dacă mai cedăm în ceea ce priveşte sharia, instanţele internaţionale, şi în special occidentul, tot vor continua să ne critice. Este mai bine deci să aplicăm pedepsele în conformitate cu sharia".

Din cauza dificultăţilor economice cu care se confruntă Iranul, criminalitatea şi numărul de furturi au crescut puternic în ultimii ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite