Poliţia din India "atacă" medicii rezidenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia din India "atacă" medicii rezidenţi
Poliţia din India "atacă" medicii rezidenţi

Dacă ieri poliţia din India se lupta cu colegiul de profesori, astăzi a venit rândul doctorilor rezidenţi să facă grevă. Aceştia şi-au abandonat posturile şi au ieşit în stradă, nu înainte să trimită Departamentului de Sănătate cerinţele lor: salarii, condiţii şi program de lucru mai bune şi infrastructură mai bună.

Cu toate că li s-a dat un ultimatum şi asigurări că totul va fi cum vor ei, protestatarii au luat cu asalt Departamentul Pacienţilor. Membrii departamentului au reuşit să-l deschidă cu ajutorul poliţiei, care a recurs la violenţă.

Greva a început în momentul refuzului Ministerului Sănătăţii să le dea în scris că toate aceste cerinţe vor fi rezolvate.

Secretarul de stat al Sănătăţii a declarat: "în contextul situaţiei prezente, a fost extrem de iresponsabil gestul doctorilor rezidenţi, de a face grevă în ciuda unei asigurări clare şi o considerare atentă şi o acţiune pozitivă la toate cererile lor".

Aceasta a ameninţat că dacă nu opresc greva "rezidenţii care sunt în anul patru nu vor mai fi înscrişi la specialităţile superioare". De altfel, aceasta a trimis către toate spitalele un comunicat prin care le spune directorilor să ceară rezidenţilor să oprească greva sau vor suporta consecinţele.Vacanţele şi zilele libere ale tuturor directorilor de spital au fost anulate.

Cu toate aceste ameninţări medicul Vivek Patel, membru al GARD în Ahmedabad, a spus: "ne-am decis la întâlnirea noastră să contiunăm greva pînâ când vom primi în scris o asigurare. Aşteptăm deja de şase luni. Suntem deja pregătiţi pentru toate pedepsele care vor urma. Pînă când nu primim o asigurare scrisă, sunt decişi să continuăm cu greva".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite