VIDEO Isterie falsă privind răpirea copiilor pentru organe: Poliţia linişteşte cetăţenii, dar ambulanţele sunt atacate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe fondul isteriei cauzate de zvonurile despre copiii răpiţi pentru a li se lua organe, Poliţia Capitalei a ţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a subliniat falsitatea informaţiilor.

Poliţia Capitalei: zvonurile despre copiii răpiţi pentru a li se lua organele sunt false! Intră aici să vezi mesajul de pe Facebook care a îngrozit părinţii

"Având în vedere informaţiile false care circulă, doresc să informez cetăţenii că la Poliţia Capitalei nu a fost înregistrată în 2011 nicio cauză penală privind răpiri de copii din care să rezulte că ar fi fost făcute pentru prelevarea de organe. Toate cazurile de dispariţie au fost voluntare şi au fost rezolvate", a declarat chestorul şef al Poliţiei Capitalei, Vasile Viorel.

Cauzele care duc la traficul de organe: săracie, ineficienţă, legi multe şi proaste. Cum poate fi combătut traficul de organe?

Spune si tu

Deşi Poliţia Capitalei a transmis clar că nu au existat astfel de cazuri, s-ar părea că în rândul populaţiei mesajele de pe internet au fost luate ca atare. Drept consecinţă, din cauza acestor zvonuri, în ultimele trei-patru zile, medicii de pe ambulanţă au întâmpinat dificultăţi în desfăşurarea activităţii, după cum a declarat Alice Grasu, medic coordonator ambulanţa Bucureşti. În mesajul care circulă pe internet se vorbeşte despre false ambulanţe în care copiilor le sunt recoltate organele.

"În ultimele zile echipajele de pe ambulanţă au fost agresaţi verbal şi chiar au existat încercări de agresare fizică sub pretextul că au venit să răpească copii. Au existat probleme şi atunci când a fost cazul ca un copil să fie transportat cu ambulanţa.S-au urcat câte 2-3 persoane şi au refuzat să mai coboare sub pretextul că cine ştie unde ducem minorii. Din fericire aceste agresiuni, 7-8 în ultimele patru zile,  nu s-au finalizat cu conflicte foarte mari. Toată lumea trebuie să înţeleagă că ambulanţa salvează vieţi omeneşti şi rezolvă urgenţele medicale şi nu a fost implicată într-o astfel de situaţie (n.red. de răpire a copiilor)", a declarat Alice Grasu, la Realitatea TV.

Şi chestorul șef al Poliției Capitalei, Vasile Viorel, a dat asigurări că în București este linişte, iar locuitorii îşi pot desfăşura activitatea în mod normal.

Pentru a-i descoperi pe cei vinovaţi de lansarea zvonurilor false pe internet, specialiştii în informatică au început deja o anchetă.  Vasile Viorel a ţinut să  le dea cetăţenilor asigurări că "Poliţia Capitalei îşi face datoria şi că în Bucureşti e linişte, existând toate motivele desfăşurării activităţii în mod normal".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite