Statele Unite cer extrădarea cineastului Roman Polanski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statele Unite cer extrădarea cineastului Roman Polanski
Statele Unite cer extrădarea cineastului Roman Polanski

Statele Unite au cerut în mod oficial joi seară extrădarea cineastului franco-polonez Roman Polanski, au anunţat vineri autorităţile elveţiene, relatează agenţiile internaţionale de presă, transmite CNN.

Ambasada Statelor Unite la Berna a adresat o cerere oficială de extrădare către Oficiul Federal de Justiţie (OFJ) la 22 octombrie 2009, respectând limita de 40 de zile prevăzută în tratatul de extrădare încheiat între SUA şi Elveţia, potrivit unui comunicat al OFJ.

Citiţi şi:


Cererea americană de extrădare a cineastului franco-polonez se bazează pe un mandat al Curţii Supreme a statului California pentru districtul Los Angeles de la 1 februarie 1978, dată la care Polanski nu s-a prezentat în faţa judecătorilor aşa cum i s-a cerut prin condiţiile de eliberare pe cauţiune.

În documentul citat se menţionează că regizorul poate face apel împotriva acestei decizii.

  • Cineastul franco-polonez, în vârstă de 76 de ani, a fost arestat la 26 septembrie la Zurich, unde participa la un festival de film, în baza unui mandat american şi pus în detenţie până la extrădare.


El este căutat de justiţia americană într-un caz în care este acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 13 ani în 1977.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite