Roman Polanski va depune luni a treia cerere de punere provizorie în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii lui Roman Polanski vor depune, luni, o nouă cerere de punere provizorie în libertate, după ce, vineri, ministerul elveţian de Justiţie a refuzat eliberarea cineastului.

"Vom formula o nouă cerere, luni", a declarat avocatul Hervé Temime, citat de cotidianul belgian Le soir. Această nouă solicitare va cuprinde "garanţii adecvate", care să convingă Tribunalul penal federal din Bellinzone să accepte punerea provizorie în libertate. 

Vineri, ministrul elveţian de Justiţie s-a opus unei a doua cereri de eliberare a regizorului francez, motivând că riscul ca acesta să fugă este ridicat. Pe 20 octombrie, tribunalul din Bellinzone a respins prima cerere de punere în libertate a lui Roman Polanski.

Roman Polanski a fost arestat la sfârşitul lunii septembrie, la Zurich, unde urma să participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră, cu un mandat de reţinere american pentru fapte petrecute în 1977, în SUA, şi se află  în detenţie provizorie, în aşteptarea extrădării.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite