Cererea de eliberare a lui Roman Polanski va primi un răspuns în zilele următoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cererea de eliberare a lui Roman Polanski va primi un răspuns în zilele următoare
Cererea de eliberare a lui Roman Polanski va primi un răspuns în zilele următoare

 Avocatul regizorului Roman Polanski, închis în Elveţia de şapte zile pentru o infracţiune comisă în urmă cu peste 30 de ani, a declarat sâmbătă că speră într-un răspuns al justiţiei elveţiene la cererea sa de eliberare a cineastului la începutul sau până la mijlocul săptămânii viitoare.


Mai citeşte şi:



"Sperăm într-un răspuns la începutul sau până la mijlocul săptămânii viitoare de la Tribunalul penal federal din Belinzona, sudul Elveţiei", a declarat avocatul Hervé Temime.

"Nu există noutăţi în caz, aşteptăm un răspuns din partea justiţiei elveţiene", a adăugat el.

Avocaţii lui Roman Polanski au cerut marţi punerea în libertate a cineastului franco-polonez şi au înaintat în acest sens un recurs împotriva mandatului de arestare pentru extrădarea sa în Statele Unite.

Tribunalul penal federal din Belinzona, care judecă această solicitare, una dintre cele mai înalte instanţe judiciare ale Confederaţiei helvete, a subliniat că va fi anunţată o decizie în "săptămânile următoare".

Realizatorul, care se deplasa la festivalul de film de la Zurich pentru a primi o distincţie pentru întreaga sa carieră, a fost arestat imediat după coborârea din avion.

Roman Polanski, în vârstă de 76 de ani, este căutat de justiţia americană pentru o infracţiune comisă în 1977 pe teritoriul său, respectiv "relaţii sexuale ilegale" cu o minoră în vârstă de 13 ani, notează Agerpres.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite