Bucureşti: Mare curăţenie mare pe Lacul Plumbuita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Mondială a Mediului, Lacul Plumbuita a fost luat cu asalt de echipe şi utilaje de curăţire, într-o mobilizare de forţe intitulată “acţiune de ecologizare”, organizată de Primăria sectorului 2, Administraţia Naţională “Apele Române” (ANAR), Ministerul Mediului.

Escavatoare, bărci, maşini ale firmei de salubrizare Supercom, o mulţime de gunoieri cu tomberoane, dar şi studenţi voluntari de la Facultatea de Ecologie a Universităţii Bucureşti au adunat gunoiul de pe maluri şi din apă.

Un adevărat “hei rup”

Marea curăţenie începută în zori la ora 6.00 şi desfăşurată pe parcursul întregii zile, până la ora 22.00, nu schimbă prea mult lucrurile.

 Apele menajere vor continua să infesteze lacul şi malurile, atâta timp cât primăria nu se hotărăşte să introducă canalizare în zona.

De asemenea, absenţa containerelor pentru colectarea deşeurilor din gospodării, transformă fundul lacului într-un depozit de reziduuri.

 “Păcat de locul ăsta care este atâta de frumos, de la natură, că este lăsat în mizerie”, a spus Dumitru Rădulescu, un localnic de 82 de ani, de pe strada Ricinului. “Toate apele menajere, pline de murdării şi detergenţi, se scurg prin şanţuri şi băltesc pe mal, până ajung în lac. Mie îmi intră mizeria în curte”, s-a plâns bătrânul

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite