Sute de pescari vin în weekend la Plopşoru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacurile din zonă sunt cunoscute pentru ştiucile de zeci de kilograme

Azi-dimineaţă, pescarul s-a trezit cu noaptea în cap, pentru a prinde loc pe unul dintre lacurile căutate din Gorj: lacul Ceplea, din comuna Plopşoru. Sute de pescari amatori vin săptămânal în zonă, pescuitul la ştiucă fiind foarte practicat în această perioadă, mai ales că temperatura aerului şi a apei a scăzut.

Pe bălţile Ceplea, Izvoarele, Văleni şi Sărdăneşti, din comuna Plopşoru,  găseşti mai tot timpul amatori de pescuit, care practică acest sport fie din pasiune, fie pentru a-şi ocupa timpul. Lacurile sunt cunoscute ca fiind bogate în peşte, aici existând ştiuci şi de până la 20 de kilograme.

Momeala este secretul reuşitei unui pescar

Florin Rădăcină este pescar încă din vremea copilăriei, când mergea la baltă cu tatăl său, pe râul Şuşiţa. Pe măsură ce a trecut timpul, tânărul a reuşit să înveţe multe secrete ale acestui sport recreativ şi a făcut din el o pasiune. Acum, nu trece o săptămână fără ca Florin să meargă la peşte, în judeţul Gorj sau chiar în afara acestuia.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale pescuitului este momeala. La ştiucă, Florin foloseşte drept momeală peştişori vii, pe care îi cumpără de la magazinele de pescuit din Târgu-Jiu, la preţul de 40 de bani bucata.

Ajuns pe lac în jurul orei cinci, când încă este întuneric, Florin aşteaptă răsăritul soarelui, povestind cu prietenii lui despre tehnici de pescuit. Cum s-a făcut lumină, a lansat cele şase undiţe şi s-a aşezat răbdător pe scăunel, aşteptând sunetul clopoţelului care anunţă că trage peştele. Nu a trecut mult timp şi s-a întâmplat acest lucru. Florin s-a grăbit să scoată captura, fiind foarte vigilent să nu scape peştele. O frumuseţe de ştiucă de cinci kilograme şi-a făcut apariţia din apă, reuşind să îi impresioneze şi pe ceilalţi pescari aflaţi în zonă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite