Ploieştiul are o nouă secţie de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motivul înfiinţării îl reprezintă creşterea numărului de infracţiuni. Zona acoperită se întinde din Centru, pe B-dul Republicii, spre Nord, şi până în cartierul Malu Roşu.

Noua secţie de poliţie îşi desfăşoară deja activitatea, deşi nu are, încă, un sediu propriu, şi nici nu se ştie când îl va avea. Încă de la începutul acestui an au fost făcute formalităţile pentru constituirea acestui nou segment din structura Poliţiei Municipiului Ploieşti. Din cauza procedurilor de recrutare a personalului, subunitatea s-a pus pe picioare cu adevărat de-abia în aceste zile.

Funcţionează, deocamdată, în sediul Poliţiei Municipale

Secţia a fost înfiinţată din cauza creşterii numărului de infracţiuni în zona Malu Roşu şi zona de Nord. „În zona Malu Roşu ne confruntam cu probleme gem spargeri de maşini, de locuinţe, scandaluri, cazuri de mică infracţionalitate. Zona de Nord a oraşului a cunoscut şi ea o amplă dezvoltare a infracţionalităţii. Când vom avea şi sediu, timpul de reacţie în zonă va fi mai scurt”, a explicat comandantul adjunct al Poliţiei Municipale Ploieşti, comisarul-şef Alexandru Şteoalfă.

 În aşteptarea fondurilor de la Bucureşti pentru un sediu, secţia îşi desfăşoară activitatea în birouri din sediul Poliţiei Municipale Ploieşti.

„Preferăm un sediu care să fie plasat în zona de competenţă a acestei noi secţii, eventul cât mai în centrul său. Deocamdată ne facem treaba aşa”, a adăugat comisarul-şef Alexandru Şteoalfă.

Mai este nevoie de poliţişti

„Avem un efectiv de peste 50 de poliţişti, unii detaşaţi de la alte structuri din cadrul Poliţiei Municipale, din rândul jandarmilor, poliţişti care au venit din alte localităţi şi chiar absolvenţi ai unor instituţii de profil”, a declarat comisarul-şef Alexandru Şteoalfă.

„Avem poliţişti de proximitate, de ordine publică, de investigaţii criminale şi cadre auxiliare. Ponderea mare o au agenţii de ordine publică, respectiv peste 50%”, mai spune comisarul-şef. Totuşi, aproximativ 30% din numărul de cadre de care este nevoie nu este acoperit, printre posturile libere fiind şi cel de dispecer.

Aria de acoperire

Noua secţie de poliţie se află într-un perimetru delimitat de Strada Malu Roşu, Strada Elena Doamna, o parte din Strada Carpaţi, o parte din Strada Gh. Doja, Piaţa Mihai Viteazu, o parte din B-dul Republicii, magazinul Bricostore, Strada Laboratorului, Strada Târgoviştei şi Şoseaua Vestului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite