Reasfaltări la doar o lună după inaugurare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Calitatea asfaltului de pe străzile monitorizate de Facultatea de Drumuri şi Căi Ferate nu corespunde standardelor. Probele prelevate în iunie de pe 40 de străzi din Ploieşti au relevat că cei mai mulţi constructori nu au îndeplinit prevederile contractuale.

Concluzia oficială, exprimată de către reprezentanţii laboratorului de drumuri, este că „nu sunt respectate prevederile standardelor de calitate". De altfel, la scurt timp după asfaltare, conducătorii auto trebuiau să fie vigilenţi pentru a ocoli gropile noi care apăruseră pe mai multe tronsoane. „Totul se face doar de ochii lumii. Nu se vrea ceva de durată, pentru că firma care asfaltează are tot interesul să pună asfalt prost, să vină iar peste ceva timp, ca să câştige alţi bani", spune Ilie Ştefan, un şofer nemulţumit de starea străzilor din Ploieşti.

Singurele străzi pe care constructorii au respectat normele tehnice sunt Theodor Aman, Cosminele şi parcările de pe str. Moldoveanu Marian. „Într-adevăr, cele mai multe rezultate au ieşit necorespunzătoare. Direcţia Juridică îi va notifica pe constructorii care nu au respectat prevederile, iar în termen de 48 de ore aceştia vor trebui să-şi expună punctul de vedere. Vor exista două posibilităţi: fie vor începe să refacă carosabilul, fie vom intra în litigiu cu aceştia", explică primarul Andrei Volosevici.

Lucrări oprite la Constanţa

Inspectoratul de Stat în Construcţii a oprit lucrările pe câteva tronsoane ale şoselei de centură a Constanţei. „Măsura a fost luată pentru că am constatat nereguli la realizarea unor şanţuri. A fost schimbat materialul: în loc de beton armat s-a folosit beton monolit", spune Gigi Chiru, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii. Lucrările vor fi reluate după remedierea deficienţelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite