Aur şi limuzine din ţiţei furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au capturat câteva tone de combustibil furat
Poliţiştii au capturat câteva tone de combustibil furat

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au trimis, ieri, după gratii 13 membri ai unei reţele de hoţi de produse petroliere.

Alţi trei, printre care şi şeful grupării, Marian Dumitru (47 de ani), au fost daţi în urmărire generală.

Primele indicii despre gruparea care opera în Prahova şi Dâmboviţa, pe conductele Societăţii Conpet, au apărut în septembrie.

„Erau 12 persoane care se ocupau cu sustragerea. Unii montau intalaţiile pe conducte, alţii îi păzeau, iar alţii se ocupau cu transportul. Foloseau dubiţe în care aveau bazine din plastic, în care intrau patru tone de ţiţei. Produsele erau vândute drept combustibil CLU, folosit la încălzire sau în staţiile de asfaltare", a declarat procurorul Daniel Ghiţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lîngă Tribunalul Prahova.

Patru membri au fost prinşi în flagrant când transportau ţiţeiul în maşini cu numere false. Unul dintre hoţi a fost reţinut după 22 de focuri de armă. La percheziţii, procurorii au descoperit 300.000 de lei şi un kilogram de bijuterii din aur, care provin din vânzarea ţiţeiului furat, dar şi un depozit de peste 20 de tone, pentru ţiţei, îngropat în pământ.

Oamenii legii au ridicat şi câteva maşini de lux, cumpărate, se pare, cu bani proveniţi din vânzarea produsului petrolier. Cei 16 membri ai reţelei sunt cercetaţi pentru furt calificat, complicitate la furt şi spălare de bani şi riscă până la 18 ani de închisoare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite