VIDEO S-au găsit încă 15 arme din lotul Ciorogârla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci mitraliere de tip AKM, zece pistoale şi mai multe încărcătoare cu gloanţe au fost descoperite ieri-dimineaţă, după o descindere a ofiţerilor de la Crimă Organizată în comuna prahoveană Sălciile.

Armele au fost găsite în casa bunicilor interlopului Eugen Preda. Acesta ascunsese armele în podul casei, profitând că locuinţa era părăsită după ce bunicii săi au murit. Armele vor fi supuse unei expertize balistice, pentru a se stabili dacă au fost folosite.

În ianuarie 2009, Eugen Preda, Nicolae-Alexandru Iordan, Marius Costea, Doru Tăbârcă, George Sandu Chiriţă şi Marian Scarlat au pătruns prin efracţie, în timpul nopţii, în depozitul unităţii militare din Ciorogârla şi au furat 62 de arme de foc letale. La 27 decembrie 2010 s-au efectuat descinderi în 45 de locaţii, unde au fost găsite 35 dintre cele 62 de arme dispărute.

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 18 inculpaţi, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat cu consecinţe deosebit de grave, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi pentru trafic ilicit internaţional de droguri de mare risc. Procesul e pe rolul Tribunalului Bucureşti, următorul termen fiind fixat pentru începutul lunii martie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite