Hoţul milionului de euro nu ştie câţi bani a furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Tănase (16 ani) din satul Rachieri, Prahova, este analfabet şi nu avea nici măcar acte de identitate. Deşi poliţiştii îl credeau în Italia, tânărul a stat câteva zile prin pensiuni şi vile, unde a cheltuit o parte din bani. A fost prins când s-a hotărât să treacă pe acasă. 

Unul dintre autorii furtului de un milion de euro, de la Ploieşti, Alexandru Tănase (16 ani), nu avea niciun document de identitate, iar pentru a putea fi arestat, poliţiştii i-au emis o carte provizorie de identitate.

CITIŢI AICI POVESTEA FURTULUI

Tânărul a fost ridicat, marţi seară, de la locuinţa sa din satul Rachieri, judeţul Prahova. La audieri, el şi-a recunoscut fapta. Tănase a intrat în atenţia anchetatorilor după ce a organizat o petrecere la o cârciumă din sat, la care au fost chemaţi să cânte lăutari.

El a stat ascuns, câteva zile, pe la câteva pensiuni de pe Valea Prahovei, unde a tocat o parte din bani, dar tot mai avea asupra lui 118.000 de euro, ascunşi în geacă. Nu a vrut niciodată să plece în Italia, aşa cum se zvonise, ci doar să-i pună pe anchetatori pe piste false. A declarat că nu ştia câţi bani a furat, pentru că nu i-a numărat. Anchetatorii nici nu cred că ar fi ştiut să numere până la un milion, în condiţiile în care nu fusese la şcoală nici măcar o zi.

Complicele său, Ionuţ Lazăr (22 de ani), a atras şi el atenţia după ce a cheltuit peste 15.000 de euro pe electrocasnice şi pe un scuter. Când a fost reţinut, Alexandru Tănase avea asupra sa 120.000 de euro. Alţi 30.000 de euro au fost găsiţi în pereţii locuinţelor celor doi suspecţi. Adrian Lazăr a reuşit să fugă cu puţin înainte de descinderea poliţiştilor în satul Rachieri. Poliţiştii au informaţii potrivit cărora suspectul ar fi plecat din ţară. Cei doi hoţi ar fi dat peste bani din întâmplare, ei căutând ceva de mâncare şi haine.

Pistele anchetatorilor

Între 16 ianuarie, data când a fost reclamat furtul banilor, şi până în 25 ianuarie seara, când Alexandru Tănase a picat în plasa poliţiştilor, anchetatorii din Prahova au strâns mai multe indicii care i-au condus către hoţi.

Zilele trecute au efectuat nouă percheziţii imobiliare în Ploieşti şi în satul Rachieri, din comuna Valea Călugărească, iar în izolaţia casei şi în hornul sobei familiei Tănase au găsit 27.000 de euro şi mai multe brichete sub formă de pistol. Luni seară fusese arestat, la Vama Nădlac, şi Viorel Gheorghe, dat în consemn la frontieră. El îl tâlhărise pe Alexandru Tănase, căruia îi furase 10.000 de euro.

Victima furtului a cerut protecţia poliţiei

Maria Eftimie, femeia care a reclamat că a fost prădată de un milion de euro, a cerut protecţia poliţiei de teamă că ar putea fi din nou călcată de hoţi.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru „Adevărul" că Maria Eftimie a solicitat să nu-i fie făcute publice datele de identificare. Potrivit aceloraşi surse, femeia ar mai deţine şi alte sume importante de bani, pe care a refuzat să le depună la bancă.

Până în 2008, Maria Eftimie a ţinut toţi banii într-un cont, dar i-a retras de teamă ca banca să nu dea faliment. ; Au contribuit Valeria Cupă şi Sorin Ghica

Sărăcie lucie

Fratele şi sora lui Alexandru Tănase nu ştiau nimic de furtul milionului de euro



Familia lui Alexandru Tănase trăieşte în satul Rachieri într-o sărăcie lucie. Adolescentul nu are acte de identitate şi este analfabet. El mai are un frate şi o soră mai mici, care nu au certificate de naştere, Primăria Valea Călugărească făcând recent demersuri în instanţă pentru a obţine documente de identitate pe numele celor doi copii.

Familia tânărului trăia din munca cu ziua şi din valorificarea fierului vechi, pe care mama şi copiii le colectau din ruinele fostului combinat chimic Romfosfochim, care a funcţionat în Valea Călugărească. În urmă cu mai mulţi ani, mama băiatului a muncit ca văcar în satul Rachieri.

image

Cum poţi să mai să furi un milion de euro? Prin sporuri şi stimulente ilegale. Se întâmplă la Primăria Galaţi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite