Finala mondială de escaladă se ţine la Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

În perioada 4-7 februarie 2010, la Buşteni, lângă pârtia Kalinderu va avea loc Finala Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă 2010, apogeul celei mai importante şi spectaculoase competiţii de acest gen din lume.

La eveniment şi-au anunţat participarea aproximativ o sută de sportivi din 21 de ţări printre care Austria, Coreea, Croaţia, Elveţia, Franţa, Islanda, Japonia sau Rusia. „Este a doua oară în cinci ani când Buşteniul este ales pentru desfăşurarea finalei cupei mondiale.

Faţă de data trecută, anul acesta proba de dificultate se va susţine pe o estacadă nouă, construcţie unicat în lume, care cântăreşte între 80 şi 100 de tone", a declarat Ion Vasilescu, şeful Direcţiei Programe de la Primăria Buşteni.

În aceste zile, la Buşteni, are loc asamblarea tuturor elementelor noii estacade de concurs, aceasta urmând să fie gata până la 25 ianuarie, la timp pentru a permite testări, îngheţarea şi crearea traseelor de concurs.

Premiile pentru proba de dificultate vor fi de 1.000 de euro pentru primul loc, 750 şi 500 de euro pentru locurile doi şi trei, atât la bărbaţi cât şi la femei. Câştigătorii probei de viteză ai Finalei Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheaţă care se vor clasa pe podium vor câştiga 600, 400 şi respectiv 300 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite