Autostrada care distruge din temelii un sat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de localnici din satul Coslegi, comuna Valea Călugărească, au blocat, ieri, şoseaua care traversează localitatea. Ei sunt disperaţi că au început să li se dărâme casele din cauza trepidaţiilor produse de camioanele care lucrează la autostrada Bucureşti - Comarnic.

Maşinile de mare tonaj încarcă balast din Valea Călugărească şi traversează câteva sate pentru a transporta pietrişul la şantierul autostrăzii, în zona Gheorghiţa.

La trei săptămâni de când camioanele şi-au început traseele, unele imobile abia mai stau în picioare din cauza fisurilor din pereţi, iar drumul judeţean care traversează satul, reabilitat acum doi ani, s-a umplut de gropi.

„Cade zidul din spatele casei"

Oamenii sunt revoltaţi. „Să-şi facă drum adiacent şi să ne refacă şoseaua şi casele distruse. În trei săptămâni au făcut dezastru", s-a plâns Constanin Ene, unul dintre protestatari. Emil Ivanov are 60 de ani şi se gândeşte, acum, unde va dormi cu soţia dacă li se dărâmă casa.

Pereţii sunt crăpaţi şi o parte dintre ziduri abia mai stau în picioare. „În fiecare zi vedem cum mai apare o fisură. Acum cade zidul din spatele casei. Ferestrele abia mai stau în ramă, pentru că s-a dărâmat peretele din jurul lor. Nu ştiu dacă mai rezistă casa", a spus Emil Ivanov.

Autorităţile sunt neputincioase

Autorităţile locale din Valea Călugărească ridică din umeri neputincioase. „Sunt cel puţin 20 de case grav avariate, iar şoseaua e distrusă. Consiliul Judeţean a dat autorizaţia de folosire a drumului. Şoseaua trebuie refăcută de cei care au stricat-o. Nu ştim ce se va întâmpla însă cu locuinţele oamenilor", a declarat Vasilică Neacşu, primarul comunei Valea Călugărească.

Până când vor fi găsite soluţii, localnicii au decis să blocheze drumul în fiecare zi. Ieri, după trei ore în care au stat trase pe dreapta din cauza protestului, camioanele au făcut cale întoarsă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite