Ploi torenţiale şi viituri în mai multe judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sântâmăria Orlea, în timpul unei furtuni izbucnite duminică seara în mai multe localităţi situate la poalele Retezatului, informează Rompres. Furtuna a afectat localităţile Bărăşti,

Sântâmăria Orlea, în timpul unei furtuni izbucnite duminică seara în mai multe localităţi situate la poalele Retezatului, informează Rompres. Furtuna a afectat localităţile Bărăşti, Sântămăria Orlea, Săcel şi Ciopeia, din apropierea oraşului Haţeg. Martorii oculari afirmă că ploaia torenţială a fost însoţită de grindină.
Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, ploaia şi torenţii au afectat 115 locuinţe şi 191 de gospodării şi anexe. De asemenea, peste o sută de hectare de culturi au avut de suferit din cauza apelor şi a grindinei.
În judeţul Alba, zeci de gospodării au fost inundate, un drum naţional a fost parţial blocat, iar alte două drumuri comunale au fost acoperite cu aluviuni, în urma precipitaţiilor puternice, informează Mediafax. Potrivit Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, cele mai mari pagube au fost produse în zona oraşului Baia de Arieş, unde aproape 50 de gospodării, subsoluri sau pivniţe au fost inundate, 20 de podeţe au fost afectate de viituri, iar DN 75 a fost acoperit cu aluviuni pe o porţiune de aproximativ şase kilometri. şi în municipiul Alba Iulia zeci de curţi au fost inundate duminică, însă nu au fost înregistrate pagube însemnate.
Câteva gospodării din patru localităţi arădene, dar şi două drumuri comunale au fost inundate, duminică seara, în urma unei furtuni puternice care a provocat torenţi, autorităţile locale intervenind pentru evacuarea apelor din casele oamenilor. Prefectura Arad a informat că furtuna a afectat comuna Vârfuri şi localităţile învecinate Măgulica, Lazuri şi Groşi, care au rămas şi fără energie electrică, în urma ruperii unui stâlp. Ieri, apele se retrăseseră din cele patru localităţi afectate.
şi în judeţul Mureş, o ploaie puternică şi o viitură au dus la inundarea a aproximativ 180 de gospodării din localităţile Fântânele şi Viforoasa. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Urgenţă Mureş, echipajele au acţionat în tot cursul nopţii pentru a evacua apa din gospodării, case şi subsoluri. Nu au fost persoane evacuate, însă nivelul apei a depăşit, în unele situaţii, jumătate de metru. Într-o locuinţă s-a dărâmat un perete de la cămară. Drumul naţional care face legătura cu Sovata a fost acoperit de apă, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate. Au fost semnalate şi scurgeri de gaz, situaţie în care şeful de cabinet al Prefecturii Mureş, Marius Ichim, a solicitat intervenţia serviciilor specializate pentru a analiza starea conductei care trece prin zonă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite