„Se bat“ la table pentru cutii de bere şi Playboy

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Se bat“ la table pentru cutii de bere şi Playboy
„Se bat“ la table pentru cutii de bere şi Playboy

Într-un bar din cartierul Cetate este organizat periodic un turneu de table, la care participă zeci de jucători. O mână de albaiulieni, pasionaţi de jocul de table, participă, periodic, la o competiţie organizată într-un bar din cartierul Cetate. Se luptă, pe lângă diplome şi cupe, pentru o revistă Playboy şi cutii de bere.

A XX-a ediţie a Cupei „Albatros“ la table, iniţiată şi organizată de proprietarul unităţii comerciale, Nicolae Cibu, a avut loc duminică. Au participat 32 de jucători, iar sistemul de desfăşurare a fost cel eliminatoriu (cel mai bun din cinci partide). Tragerea la sorţi a meciurilor din primul tur a fost efectuată de Nicolae Cibu, sub directa supraveghere a doi arbitri de table, Ioan Burde şi Constantin Iuoraş.

Foştii campioni, eliminaţi în prima fază

Încă din prima fază, s-au înregistrat surprize de proporţii. Deţinătorul trofeului – Augustin Anca şi finalistul ultimei ediţii – Aurel Coman au fost eliminaţi, dar şi iniţiatorul competiţiei, câştigător a patru cupe. „Nu-mi pare rău că am ieşit, de abia pot să-i servesc ireproşabil pe tablagii“, a spus zâmbind Nicolae Cibu.
După primul tur s-a făcut o pauză de masă. Jucătorii au fost serviţi cu două perechi de virşli (cârnaţ de capră) şi două beri. Costul meniului a fost acoperit din taxa de participare (16 lei), pe care fiecare competitor a achitat-o înainte de începerea competiţiei. După aproape opt ore de concurs, cel mai bun şi mai norocos dintre jucători s-a dovedit a fi aiudeanul Mircea Bogdan, care l-a învins în finală pe albaiulianul Marinel Todoruţ. „E pentru a doua oară când particip la această competiţie şi mă bucur foarte mult că am câştigat. Vrem să organizăm şi noi la Aiud un asemenea turneu, pentru că este extraordinar. Te relaxezi şi mai uiţi de griji”, a declarat Mircea Bogdan.

Premii pentru câştigători

Sponsorii au fost darnici cu primii patru clasaţi. Câştigătorul a primit, în afară de Cupa „Albatros“, o diplomă, o medalie, un set de pahare, un tricou, o minge de fotbal, 24 de cutii de bere şi ultimul număr al revistei „Playboy“. Finalistul Marinel Todoruţ şi câştigătorul finalei mici, Gigel Oprinca, au primit fiecare câte 24 cutii de bere, diplome, medalii şi tricouri, iar ocupantul locului patru, Octavian Breaz, s-a ales cu 12 cutii de bere şi o diplomă.
„Această ediţie a fost cea mai rapidă şi s-a derulat în condiţii excelente. Noi am asigurat liniştea, disciplina şi respectarea regulamentului jocului de table şi concurenţii s-au conformat întocmai“, a spus arbitrul Ioan Burde. Următoarea ediţie a concursului va avea loc în 15 februarie 2010.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite