Numeroşi deţinuţi şi-au cusut buzele ca protest faţă de eliberarea lui Plavsici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numeroşi deţinuţi şi-au cusut buzele ca protest faţă de eliberarea lui Plavsici
Numeroşi deţinuţi şi-au cusut buzele ca protest faţă de eliberarea lui Plavsici

Potrivit unei surse oficiale, mai mulţi deţinuţi dintr-o închisoare din Bosnia şi-au cusut buzele marţi, în semn de protest faţă de eliberarea anticipată a fostei preşedinte bosniace, Biljana Plavsici, informează AFP.

Numeroşi deţinuţi şi-au cusut buzele pentru a protesta împotriva eliberării anticipate a Biljanei Plavsici, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul închisorii din oraşul Zenica, din centrul ţării.

Citiţi şi:


Biljana Plavsici, în vârstă de 79 de ani, cel mai înalt oficial din fosta Iugolsavie, a pledat vinovat pentru rolul pe care l-a jucat în războiul bosniac. Ea a fost condamnată în 2003 la 11 ani de detenţie la o închisoare suedeză, care a eliberat-o mai devreme pentru bună purtare.

Deţinuţii, condamnaţi pentru diverse delicte de drept comun, solicită să se aplice o astfel de măsură şi în cazul lor.

Numărul deţinuţilor care protestează nu a fost precizat, însă o sursă din cadrul închisorii a precizat că mişcarea a adunat peste 30 de persoane.

Ea a plecat marţi din Suedia, unde îşi ispăşea pedeapsa, şi a ajuns în cursul după-amiezii la Belgrad.

  • Fosta preşedintă a sârbilor din Bosnia a fost eliberată înainte de termen, după executarea a două treimi din pedeapsa de 11 ani de închisoare pronunţată în februarie 2003 de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie.
  • Plavsici şi-a recunoscut vinovăţia, în calitate de vicepreşedintă a entităţii sârbe din Bosnia, în campania forţelor sârbe din această ţară de persecutare a musulmanilor şi a croaţilor în timpul războului în care şi-au pierdut viaţa 100.000 de persoane între 1992 şi 1995.
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite