Biljana Plavşici, fosta preşedintă a sârbilor din Bosnia, a fost eliberată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biljana Plavşici, fosta preşedintă a sârbilor din Bosnia, a fost eliberată
Biljana Plavşici, fosta preşedintă a sârbilor din Bosnia, a fost eliberată

Fosta preşedintă a sârbilor din Bosnia, Biljana Plavşici, condamnată pentru crime de război de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI) şi aflată din 2003 într-o închisoare din Suedia,, a fost eliberată astăzi şi a plecat din această ţară, au anunţat autorităţile de la Stockholm, relatează AFP.

"Plavşici a fost transportată astăzi dimineaţă la aeroportul din Stockholm şi condusă spre un avion. Detenţia sa din Suedia s-a încheiat în momentul în care a urcat la bord şi a părăsit Suedia", a declarat Lars Nylen, directorul general al serviciilor penitenciare.

Fosta preşedintă a sârbilor bosniaci a beneficiat de eliberare anticipată după executarea a două treimi din pedeapsa de 11 ani pronunţată de TPI.

Ea este aşteptată astăzi după-amiază la Belgrad.

Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie a aprobat luna trecută eliberarea anticipată a lui Biljana Plavşici, condamnată în februarie 2003 la 11 ani de detenţie.

În baza legii sudeze, un deţinut poate fi eliberat pentru bună purtare după ispăşirea a două treimi din pedeapsă.

Plavşici a fost condamnată în februarie 2003 de TPI pentru rolul jucat în campania de persecutare desfăşurată de forţele sârbo-bosniace împotriva musulmanilor şi croaţilor din Bosnia, în timpul războiului care a răvăşit ţara între 1992 şi 1995, soldat cu aproximativ 100.000 de morţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite