Plata online a taxelor rămâne pe hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plata online  a taxelor rămâne pe hârtie
Plata online a taxelor rămâne pe hârtie

Doar 400 de craioveni folosesc serviciul de plată a taxelor şi impozitelor pe internet. Plata dărilor către stat prin internet nu e privită cu ochi buni de locuitorii Băniei, care spun că procedura e complicată şi mult mai nesigură ca aceea de la ghişeu.

 „Nu plătesc online din lipsă de timp. Am înţeles că trebuie să faci o cerere, apoi să faci la o bancă alta, ca să-ţi faci internet banking, acolo mai plăteşti şi o altă taxă, şi mi se pare greoi. În plus, la ghişeu nu mai e aglomerat ca altădată”, ne-a spus Ionel Dobra, un craiovean care se aşezase de dimineaţă la unul dintre ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite. O persoană care are cât de cât cunoştinţe de folosire a calculatorului trebuie să facă o cerere scrisă către Direcţie şi să o depună la Registratura instituţiei împreună cu o copie de buletin. Va primi o parolă pe care o va putea folosi pentru a verifica ce datorii are către stat. Pentru a putea plăti efectiv, omul trebuie să facă la banca unde are contul o cerere pentru internet banking. Serviciul este, evident, contracost. Abia apoi, contribuabilul va putea folosi unul din instrumentele de plată electronică.

Contribuabilii îşi vor vedea datoriile pe net
Oamenii sunt sceptici din cauza atacurilor date de hackeri. „Nu am încredere să plătesc aşa. Am auzit atâtea drăcovenii că se întâmplă cu internetul ăsta că prefer să vin aici, să stau la o coadă zdravănă, dar ştiu că primesc hârtie pentru ce am plătit. Aşa, plăteşti online şi nu mai ştie nimeni”, ne-a spus un bătrân care a dorit să-şi păstreze anonimatul. Locuitorii Băniei nu vor avea însă încotro. Potrivit conducerii Direcţiei de Taxe şi Impozite, până la sfârşitul anului, fiecare craiovean va primi o parolă de acces pentru a putea verifica ce obligaţii are către stat. „Acum avem 400 de utilizatori înregistraţi, însă nu ştim câţi dintre ei plătesc efectiv online, e mai mult un site de informare. Din 2010 fiecare craiovean va putea verifica prin internet din orice colţ la lumii ce taxe are de plătit printr-un program pe care dorim să-l implementăm până la sfârşitul anului”, ne-a declarat Eugen Călinoiu, director adjunct la Direcţia de Taxe şi Impozite.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite