Planuri pentru autostrada din Serbia spre România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ARAD. Alte planuri comune vizează calea ferată şi schimbul comercial

Autorităţile din Arad, Ungaria şi Belgrad se vor sprijini reciproc pentru modernizarea şi refacerea unor drumuri care leagă cele trei ţări.

Vor avea prioritate proiectele de dezvoltare, mai ales că multe dintre ele sunt comune şi duc la atragerea de investitori în cele trei ţări. Reprezentanţii investitorilor din Ungaria, Serbia şi România au convenit, la Arad, să înceapă şi pregătirile pentru prezentarea autostrăzii  Belgrad – Pancevo – Vârsec - Timişoara, care urmează să facă legătura cu viitoarea autostradă Timişoara – Arad – Nădlac. A mai fost adusă în discuţie şi autostrada Szeged – Mako - Nădlac. “Partenerii de la Belgrad au făcut o prezentare  a mediului investiţional privind condiţiile de investiţii în Serbia, posibilităţi de achiziţionare a terenurilor, vânzare de firme, acţiuni, dar şi sprijinul pe care Guvernul sârb îl poate acorda investitorilor din România”, a declarat Nicolae Groşan, directorul Expo Arad Internaţional.
Cu acest prilej, s-au pus bazele unei colaborări prin care atât Consulatul, cât şi Agenţia de Promovare a  Investiţiilor Belgrad doresc să sprijine participarea firmelor sârbeşti la târgul de transporturi şi târgul de agricultură, organizate la Expo Arad Internaţional şi participarea  firmelor  româneşti  la târgurile de la Belgrad şi Novi Sad.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite