Planul de relansare al lui Barack Obama a salvat "peste un milion de slujbe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planul de relansare al lui Barack Obama a salvat "peste un milion de slujbe"
Planul de relansare al lui Barack Obama a salvat "peste un milion de slujbe"

Ultimele cifre referitoare la PIB-ul american arată o propulsare a economiei SUA. Potrivit Casei Albe, planul de relansare, promulgat de preşedintele Barack Obama în februarie în scopul contracarării crizei financiare, a salvat cel puţin 1 milion de locuri de muncă, informează Market Watch.

Cifrele au fost furnizate de zeci de mii de autorităţi locale din statele federale, de către companiile private, sau de către universităţi, asupra modului în care au utilizat banii proveniţi din planul naţional de stimulare economică, în valoare de 787 de miliarde de dolari.

Mai citeşte şi
:


Acestea arată că între 1 februarie şi 30 septembrie, data la care s-a oprit bilanţul provizoriu, 650.000 de joburi au fost în mod direct create sau salvate, au asigurat responsabili ai administraţiei centrale.



Dat fiind faptul că bilanţul nu acoperă decât mai puţin de jumătate din fondurile cheltuite din bugetul public, datele confirmă  previziunile guvernului şi ale unor analişti independenţi, potrivit cărora planul a creat sau salvat 1 milion de locuri de muncă, au explicat oficialii.

Economia Statelor Unite ale Americii a crescut cu 3,5 % în al treilea trimestru al anului, fiind guvernată de consum, construcţia de locuinţe şi vânzări auto, a raportat Departamentul de Comerţ american.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite