Madonna s-a recules la Zidul Plângerii din Ierusalim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vedeta muzicii pop Madonna, adeptă a misticii iudaice, a fost noaptea trecută la Zidul Plângerii din Ierusalim, locul sacru al iudaismului, conform presei din Israel, citată de AFP.

Madonna a ajuns ieri în Israel, unde va susţine, marţi şi miercuri, două concerte în parcul Hayarkon din Tel-Aviv, în faţa a 100.000 de fani. În pofida precauţiilor luate pentru a evita paparazzi, cântăreaţa a fost filmată în timp ce era la Zidul Plângerii, însoţită de gărzile de corp. Ea a rămas aici timp de o oră, după care s-a întors la Tel-Aviv.

Astăzi seara, Madonna se va întâlni cu şeful opoziţiei din Israel, vechiul ministru de Externe Tzipi Livni, apoi, vineri, cu premierul Benjamin Netanyahu.

Adeptă a Cabalei, ea ar urma să participe, de asemenea, la un simpozion pe această temă alături de doi dintre prietenii săi, actorii Ashton Kutcher şi Demi Moore. Cântăreţul Justin Timberlake, interesat şi el de Cabala, ar putea să se alăture grupului, potrivit presei locale.

Madonna a luat numele evreiesc de Esther în 2004, când a participat la o reuniune mistică consacrată Cabalei, în Israel. Din perpectiva iudaismului ortodox, demersul ei este aproape un sacrilegiu, pentru că artista nu este convertită la iudaism şi, chiar dacă s-ar converti, tradiţia nu i-ar permite să studieze Cabala, permisă doar persoanelor căsătorite de mai mult de 40 de ani, care au studiat Talmudul, baza legislaţiei religioase a iudaismului.

Etimologic, Cabala vine de la cuvântul qabala, care înseamnă tradiţie, în sensul receptării unui patrimoniu a cărei origine este divină.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite