Plângere penală pentru o caricatură electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală pentru Primăria Iaşiului riscă să se lase cu anchete penale Un banner electoral postat duminică în mai multe puncte centrale ale oraşului a pus pe jar staff-ul

Campania electorală pentru Primăria Iaşiului riscă să se lase cu anchete penale

Un banner electoral postat duminică în mai multe puncte centrale ale oraşului a pus pe jar staff-ul local de campanie al PD-L, care acuză PSD-ul de practici ilegale şi ameninţă cu paragrafe din Codul Penal.

Afişul de mari dimensiuni este de tip caricatură şi îl înfăţişează pe profesorul Dumitru Oprea, candidatul liberal-democrat la primărie, ţinându-i trena creatoarei de modă Irina Schrotter, susţinătoare declarată a PD-L.

În faţa celor doi este desenat senatorul Dan Cârlan, preşedintele PD-L Iaşi, înfăţişat cu o pălărie de clovn şi ducând un sac inscripţionat "Bancorex" din care curg dolari, aluzie la un împrumut de 2,1 milioane de dolari luat de Cârlan de la fosta bancă de comerţ exterior şi nereturnat până în prezent.

"Ieşenii vor doar lucruri serioase, însă ce fac ei nu este decât o formă de batjocură. PSD-ul trebuie să dea seama pentru felul în care a dat naştere acestei caricaturi, fiindcă ne aflăm în campanie electorală. Azi dimineaţă (ieri - n.r.), nimeni de la PSD nu-şi asuma afişele.

Au făcut asta abia după-amiază, după ce au auzit de demersurile noastre", a declarat Oprea. De cealaltă parte, membrii staff-ului de campanie al PSD consideră caricaturile foarte reuşite şi spun că e posibil să le urmeze şi altele, în funcţie de rezultatele "grupului de satiră şi caricatură" din cadrul partidului.

"Ideea a venit din zona societăţii civile şi ne pare rău că nu am acceptat şi altele de acest gen până acum. PSD-ul şi-a asumat caricaturile pentru că de-crispează toată această campanie murdară. Dacă vor să ne dea în judecată, ar trebui să dea în judecată şi Caţavencu şi toate celelalte ziare de satiră", a răspuns Doru Tompea, şeful de campanie al PSD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite